27 Nisan Cumartesi günü Grand Aydoğan Otel’de gerçekleşen, ‘Yalova'nın Eğitimde Dünü Bugünü Geleceği’ Çalıştay’ına, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Doç. Dr. Hüseyin Çelik, Yalova Valisi Esengül Civelek, Yalova AK Parti Milletvekili Temel Coşkun, Yalova Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, Termal Belediye Başkanı İsmail Atik ve birçok davetli, akademisyen ve öğretim görevlisi katılım sağladı.

       Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof Dr. Murat Gökdere, 26-27 Nisan arasında, akademisyenlerin değerlendirme sunumlarıyla gerçekleşen programın kapanış konuşmasında, Eğitim Çalıştay’ın genel değerlendirmesini yaptı.

      Eğitim Çalıştay’ı için, 1 yıldan beri çalışmalar yaptıklarını söyleyen, Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, 2 günlük süren Eğitim Çalıştay’ın,  geniş katılımla ve verimli bir şekilde geçtiğini söyledi.

    Yalova’da eğitim konusunda bir ilki gerçekleştirdiklerini söyleyen, ‘Yalova AK Parti Milletvekili Temel Coşkun, ‘Eğitim ve öğretimle ilgili sorunları olanlar, burada toplandı. Bu toplantıya, Yalova’dan çok değerli akademisyenler, öğretim görevlileri katıldı. Yalova, eğitimde iddası olan bir ildir. Ben de eğitimci olarak devletin tanıdığı imkanların yanında, moral ve motivasyonu çok önemsiyorum. Bir bütün olarak bu eğitim Çalıştay’ı, sorunları çözeceğine inanıyorum ’dedi.

    Yalova Valisi Esengül Civelek, ‘Sayın Bakanım, Milli Eğitim Bakanlığınız döneminde gerçekleştirilen eğitiminde, kaliteliğin yükseltilmesi, fiziki mekanların iyeleştirilmesi ve teknik olarak yaptığınız çalışmalar, öğretmen eksiklerinin çözüme kavuşması gibi bir çok konuda sizlere müteşekkiriz. 2 günlük süren ‘Yalova'nın Eğitimde Dünü Bugünü Geleceği’ Çalıştayı’nda, yarınlarımızın geleceği gençlerimizin ve çocuklarımızın, alacağı eğitimle ilgili, değerli akademisyenlerimiz, değerlendirmeler yaptılar. Çalıştay’ımıza katılım sağlayarak, bilgi ve birikimlerini bizlerle paylaşan herkese teşekkür ediyorum. Çalıştay sonuçlarının, hayırlı olmasını dilyorum’ dedi.

    Yalova’nın çok şanslı bir il olduğunu söyleyen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, ‘Burası şirin, küçük, sanayisiyle, turizmiyle, refah seviyesiyle de Türkiye’de iyi olan bir ildir. Yıllardan beride Yalova, eğitim konusunda hep iyi dereceler almıştır’ dedi.

     Çelik,  ‘Bütün makamların, unvanların gelip geçici olduğunu vurgulayan Çelik, ‘Makamınız, unvanınızın ne olduğu önemli değil . İnsanlar üzerinde iyi bir itibariniz var mı? Arkanızda sizin için yad edilecek bir itibarınız var mı? Hepimiz bir şekilde görev yapıyoruz sonra başka zamanda başkalarına devrediyoruz. Ben fırtınalı bir zamanda, okyanus dalgalarının gemiler batırdığı bir dönemde Milli Eğitim Bakanlığı yaptım. O dönemin Cumhurbaşkanı Sayın Ahmet Necdet Sezer adeta muhalefet partisinin adeta genel başkanı gibi bize muamele ederdi. Kararname gönderirdik 5 ay orada beklerdi sonra hiçbir açıklama yapmadan geri gönderirdi. Anayasa Mahkemesi akla ziyan icraatlara imza atıyordu. Kanun çıkartırdık sayın Sezer bize iade ederdi. Bir daha çıkartırdık. Anayasa Mahkemesine gönderirdi o da iptal ederdi. Danıştay bizi çalıştırmamaya ah etmişti. Yargıtay benim bürokratları içeri atmak için akla hayale gelmez entrikalar peşindeydi. Benim o dönemdeki müsteşarım Nejat Bilgi'nin peşinden gelen devam eden halen onlarca dava var. Sivil ve askeri bürokrasiden oluşan Türkiye'de bir vesayet sistemi vardı. YÖK, Üniversitelerarası Kurul bir ayrı alemdi. Sendikalar bir taraftan, meclis içi muhalefet başka bir taraftan, medyada 3 günün 1'nde benim aleyhimde bir manşet yoksa hiçbir şey yok her şey güllük gülistanlık derdik biz. Böyle bir dönemde bu işleri yaptık bizler’ dedi.

      Temel’in fıkrasını anlatan Çelik, ‘Temel Hacca gitmiş. Dönüşte, 'Ne yaptın' diye sormuşlar. Demiş ki, 'Büyük şeytanı taşladım. Sonra Ortanca şeytanı daha sonra küçük şeytanı taşladım. Sonra yine büyük, orta, küçük şeytan' 'E sen başka bir şey yapmadın mı' demişler. 'Valla şeytan taşlamaktan ibadete vakit kalmadı ki' demiş. 
Eğitim tarihini yazanlar bir elimizle şeytan taşlayıp bir elimizle ibadet ettiğimiz halde bizim yaptıklarımızı her halde hayırla yad edeceklerdir" dedi.

    Çelik, ‘Türkiye'de yönetenlerin zaafı, beceriksizliği hep bizim nüfusumuza fatura edilmiş. Bizim topraklarımız 200 milyon nüfusu rahatlıkla besler. Şuna katılıyorum; Eğer nüfus sağlıksız, eğitimsiz, idealizmden mahrum olursa, karnı tok, sırtı pek olmazsa bu nüfus başınıza bela olur.  Çok şükür nüfusumuzun yaş ortalaması 28 yaş. Dünyada ki bütün ülkeler için eğitim önemlidir, lazımdır, ama bizim için elzemdir. Çünkü çok genç bir nüfus potansiyelimiz var. Eğer biz bunu doğru değerlendirebilirsek biz dünyanın en büyük servetine kavuştuk demektir. Başbakanımız nikahlarda asgari 3 çocuk diyor birileri kendi aklınca bunu tiye alıyor. Kim bakacak diyorlar. Fakirin çocuk diye bir sorunu var mı? Fakirin zaten bir düzine var. Esas çocuğu olmayanlar zenginlerdir. Asıl çocuğu olmayanlar hali vakti yerinde olanlardır. Holding sahipleri, valiler, büyükelçiler, profesörlerin çocuğu azdır. Köylü vatandaşa sen çocuk yapma desende çocuk yapacak. Kuzuya, ineğe, çarşıya, pazara lazım. Mesele bu. Kim bakacakmış. Onun için mevcut olan genç ve dinamik nüfusumuzu çok iyi ve kaliteli bir nüfus olarak eğitmemiz gerekiyor’ dedi.
  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Doç. Dr. Hüseyin Çelik, Çalıştay Eğitime katılan Uludağ Üniversitesi'nden Doç. Dr. Feyyat Gökçe ve Doç. Dr. Sedat Yüksel, Amasya Üniversitesi'nden Prof. Dr. Murat Gökdere ile Gazi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Taşpınar ile toplu fo
toğraf çektirdi.

Haber Foto: Gamze Yüksel