Etkinliğe; AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, AK Parti Yalova İl Başkanı ve Yalova Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Öztabak, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Melahat Yalçın, parti teşkilatı, birçok STK Yöneticisi ve halk katıldı.

Etkinlikte, AK Parti’nin kadına yönelik her türlü şiddete karşı olduğu ve şiddeti bitirmeye yönelik yapılacak her eylemde en önde yer alacağı belirtildi. AK Parti Yalova Teşkilatı, sağlıklı bir toplum için şiddete karşı ‘Turuncu Çizgi’ sloganıyla eylemlerini gerçekleştireceğini de belirtti.

Etkinlikte konuşan Akyol; “Biliyorsunuz ki Peygamber Efendimize ilk inanan da bir kadın, Hz. Hatice’ydi. Dinimizde de milletimizin tarihinde de kadına verilen değerin ne kadar fazla olduğunu hepimiz biliyoruz. Yalovamız da kadına verdiği değeri, 2. sıradan bir kadın milletvekili çıkararak gösterdi. Cumhurbaşkanımız da her zaman kadına verdiği değeri hem belirtiyor hem de gösteriyor. Hem Cumhurbaşkanımıza, hem de siz değerli Yalovalılara teşekkür ediyorum. Bizim hem dinimizde, hem de örf-adetimizde kadın baş tacıdır. Partimizde de çok fazla kadın Milletvekili olması, partimizin kadına verdiği değeri gösteriyor. Beşiği sallayan eller, dünyayı da sallar” dedi.

Akyol’dan sonra söz alan Öztabak; “Kadına yapılan şiddetin, her türlüsünü tüm camiamızla birlikte kınıyoruz, lanetliyoruz. Sayın Milletvekilimizin de dediği gibi dinimizde asla kabul görmeyen, belki de günahların en büyüğü olan bir davranıştır kadına şiddet. Ancak maalesef ki tüm dünyada bu sorunun varlığı devam etmektedir. Partimiz de kadına şiddeti bitirmek için var gücüyle çalışıyor ve düzenlemeler yapıyor biliyorsunuz. Bundan sonra kadına karşı şiddeti bitirmek için var gücüyle çalışacaktır ve yeni düzenlemeler de yapacaktır. İnşallah kadına karşı şiddetin tamamen ortadan kalktığı bir dünyaya kısa sürede kavuşuruz” dedi.

Öztabak’ın konuşmasının ardından; AK Parti Yalova Kadın Kolları Başkanı Melahat Yalçın, tüm erkekleri temsilen Öztabak’a ‘Turuncu Çizgi’ takdim etti.

Haber/Fotoğraf: Oğuzhan Öztürk