Alınan karar ile her ay başka bir ilçe de gerçekleştirilmesi düşünülen danışma meclisini bu sefer Altınova ev sahipliği yaptı.      Katılımın yüksek olduğu danışma meclisinde; AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, AK Parti Yalova Merkez İlçe Başkanı Ömer Aslan, AK Parti Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal’ın yanı sıra ilçe belediye başkanları ile il ve ilçe yöneticileri de katıldı.
       Yoğun bir gündeme sahip olan Mart ayı danışma meclisinin açılış konuşmasını AK Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan yaptı.
       Pehlivan, “Dün burada Altınova ilçemizin danışmasını gerçekleştirdik ve mükemmel bir aile tablosunda, güzel bir danışma meclisi yaptık. Ben inanıyorum ki bugün burada da aynı güzellikte bir danışma meclisi gerçekleştireceğiz. Herkesin özgürce konuşabileceği ve fikirlerini söyleyerek daha iyisinin olması için istişarelerimizin yapılabileceği naçizane ortamlar, bizim danışma meclislerimizdir. Bu bilinçle toplanıyor, Yalova’nın dört bir yanından geliyoruz. Sayın Milletvekilimizle, belediye başkanlarımızla ve siz değerli üyelerimizle birlikte ortak kararlar alıyoruz. AK Parti’nin sırrı da burada yatıyor.”Dedi.
     Açılış konuşmalarından sonra, il başkan yardımcıları yaptıkları icraatlar hakkında bilgilendirme yaparak, birçok yeni projenin hayata geçirileceğinin sinyallerini verdi.
       Protokol konuşmalarında AK Parti Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal, belediyenin icraatlarından bahsederken ileriye dönük neler yapılacağını ve nasıl hareket edilmesini gerektiğini anlattı.
   Samimi ve içten konuşması ile de beğeni kazanan Yakup Bilgin Koçal, “Geçenlerde ilk defa genişletilmiş il başkanları toplantısına katıldım, bugün de ilk defa danışma meclisi toplantısına katılıyorum. Benim için ilklerle dolu bir hafta oldu’ dedi.
    Son olarak konuşma yapan AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun,“Türkiye büyük bir sürece girdi. Durmadan ve yılmadan çalışan partimizle kimsenin elini bile süremediği Türkiye sorunlarına el atıp, çözüm oluyoruz. Kimsenin yapamadığını yapıyoruz. Bakın İsrail’e bugün bizden özür diledi. Ambargoyu kaldıracağını belirtti. Her geçen gün güçlenen bir Türkiye oluyoruz. Başkaları bizim yaptıklarımızı eleştiriyor, onlar eleştirdikçe bizler güçleniyoruz’dedi.
       Danışma meclisi içerisinde çalışmaları ile göz dolduran Merkez İlçe Teşkilat Başkan Yardımcıları; Özdemir Aydın, Murat Demir, Tekin Yalçın ve Merkez İlçe Tanıtım ve Medya Başkanı Kubilay Çoruh ile Belediye Meclis Üyeleri Ferman Terler ve Fahrettin Yıldız’a teşekkür belgesi verildi.
    Özverili ve disiplinli çalışmalarından dolayı da Merkez İlçe Teşkilat Başkanı Aydın Kopuz’a plaket verilerek ödüllendirildi.
       AK Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan’ın kapanış konuşması ile mart ayı danışma meclisi sona erdi.