Danışma meclisine, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, AK Parti Yalova İl Başkan Mustafa Pehlivan, Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Kocal, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Melek Dedecan, Belediye, İl Genel Meclis Üyesi Ali Rıza  Alkış, İl Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve Merkez İlçe Mahalle Teşkilatları katıldı.

   Divan Başkanlığını AK Parti Merkez İlçe Yerel Yönetimler Başkanı Mustafa Tokay`ın yaptığı danışma meclisinde açılış konuşmasını ev sahibi olan Yalova AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Aslan yaptı.

Aslan, Haziran ayı içersinde yapılan çalışmalar, Mahalle Teşkilatlarının son durumu, sandık yönetim kurulu üyelerinin tespitine yönelik yürütülen çalışmalar, partiye yapılan üye kayıtları hakkında bilgi verdi.

Son günlerde ülke gündemini meşgul eden Gezi Parkı Olaylarına değinen Aslan, “Ülkemiz için son derece vahim ve talihsiz olaylar yaşanmakta. Bazı şirketler, bazı organizasyonlar ve bazı üniversiteler tarafından koordine edildiği açık olan bir yapılanma söz konusu. Daha önce de buna benzer miting ve eylemler yapıldı. Yapılan bu miting ve eylemleri de provoke etmeye çalıştılar, ama hiçbiri amacına ulaşmadı. Bir bahane arıyorlardı, ancak dik duruşunu hiçbir zaman bozmayan bir liderimiz ve onun izinde bir bütün olarak yürüyen teşkilatlarımız sayesinde bu bozduk. Kazlı Çeşme mitingine Ak Parti Yalova teşkilatları olarak katılarak Sayın Başbakanımız Tayip Erdoğan`ın izinde olduğumuzu bir kez daha tüm kamuoyuna gösterdik. Rabbim bu güzel vatanın, bu milletin birliğini dirliğini daim etsin” dedi.

     Ak Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal ve Ak Parti İl Başkan Mustafa Pehlivan, ülke gündemini meşgul eden Gezi Parkı Olayını, Yalova’da yapılan, yapılmakta olan yatırımları, Yalova AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı’nın yürütmekte olduğu çalışmaları ve Mahalle Teşkilatlarının yapması gereken çalışmalarla ilgili görüş ve önerilerini paylaştılar.