Yalova’daki hemen her belediyenin şikâyeti olduğu 1/25 binlik Çevre Düzeni Planı konusundaki talepler için 15 belediye başkanı bir araya geldi.

AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan’ın daveti üzerine Uygulama Oteli’nde düzenlenen toplantıya 15 belediye başkanı eksiksiz katıldı. Belediye başkanları toplantıda plan konusunda yaşadıkları sıkıntıları toplu bir şekilde bakanlığa iletilmek üzere karar aldı.

Yalova Belediyesi tarafından toplanacak kararlar, daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilecek ve plan revizyonu süreci işlemeye başlayacak. AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan; “Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın Yalova ziyareti esnasında konunun partili belediye başkanları tarafından gündeme getirildi. Bakan Bayraktar ise; Talepleri tek tek almak yerine, toptan alalım” şeklinde görüşü üzerine harekete geçtiklerini belirten Pehlivan, sözlerini şu cümlelerle sürdürdü; “Bunun üzerine ilimizde görev yapan 15 belediye başkanımızla bir toplantı yaptık. Toplantıda herkes planla ilgili istek, talep ve görüşlerini sıraladı. Buradan hiçbir parti ayrımı gözetmeksizin, siyasi bir düşünce taşımadan hareket ettik. Sağ olsun bütün belediye başkanlarımız da herhangi bir mazeret olmaksızın toplantıya iştirak ettiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Son derece faydalı ve uzlaşmacı bir toplantı oldu. Hepimizin ortak menfaati Yalova. Bu yüzden biz de, siyasi bir kaygı taşımadan tüm belediyeleri bu işin içine kattık” dedi.

Bundan sonraki süreçte, belediyelerin kendilerine taleplerini ileteceklerini söyleyen Pehlivan; “Burada münferit talepler yerine toptan taleplerimiz iletilecek. Buradan bu talepleri bakanlığın ilgili birimine göndereceğiz. Ben bu değişikliklerin bakanlık kanalıyla yapılmasının daha doğru olduğunu düşünüyorum. Çünkü yerel meclis yolu sıkıntılı bir yol. O zaman işin içine siyaset giriyor ve süreç tıkanıyor. Bakanlığın resen yapması taraftarıyım” şeklinde düşüncelerini dile getirdi.