AK Parti Yalova Gençlik Kolları Başkanı ve yardımcıları da toplantıda hazır bulundular. Uygulama Oteli’nde yapılan kahvaltılı toplantıya 20 üyesi ile birlikte tam katılım sağlayan Genç Vizyon Kulübü üyeleri, böylece ilk toplantılarını gerçekleştirmiş oldular.

Üniversite öğrencilerinin ilgisi ile karşılanan Milletvekili Coşkun, kendi eğitim hayatından bahsetti, üniversite yıllarında yapılan öğrenci faaliyetlerini anlattı. Öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Dış politikadan siyasete, yatırım ve hizmetlerden yeni dönem çalışmalarına kadar birçok konuda sorular soran üniversite öğrencilerinin ilgisinden ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Her soruyu dikkatlice dinleyen, cevap veren Yalova Milletvekili Temel Coşkun’un performansı öğrenciler tarafından takdirle karşılandı.

Öğrencilerle yakından ilgilenen Yalova Milletvekili Temel Coşkun, “Üniversite, şehrimizin en öncelikli ve önemli kurumudur. Üniversiteler, bilim yuvası olması yanında bulunduğu çevreye, şehre ve o şehrin insanlarına bazı yenilik ve değişimlere kapı açar. Aynı zamanda sosyolojik, beraberinde kültürel ve ekonomik bir değer katar. İşte bu katkı, bu ayrıcalık için siz öğrencilere de önemli görevler düşmektedir. Derslerinizde başarılı olmanın yanı sıra, daha fazla ve doğru bilginin, bilimin ışığında yetişerek, gelecek neslin en büyük umutları sizler olacaksınız.

Yatırım ve hizmetlerimizle yanınızdayız. AK Parti Hükümetleri göreve geldiğinde, toplam 76 üniversite varken, bizim dönemimizde 92 yeni üniversite açıldı.

Bugün itibariyle ülkemizde toplam 168 üniversite var. İlimizde 2002’de 45 TL olan lisans öğrencileri burs ve kredileri bugün 260 TL’ye yükseldi. Üniversite harçlarını yine AK Parti hükümetleri kaldırmıştır. Eğitimde, tüm engelleri kaldırmanın yanı sıra, eğitimi destekleme çalışmaları da hızla devam etmektedir. Yurt sorunu konusunda önemli çalışmalar yapılmıştır, yatak kapasite sayıları hızla artırılmıştır.

Yalova’da bir üniversite kurulması belki bir hayal olabilirdi. Hamdolsun, bugün 4 Meslek Yüksek Okulu, 2 Enstitüsü ve 5 Fakültesi ile Yalova Üniversitesi eğitim vermektedir. En yüksek standartlarda öğrenci yurtlarının yapımı hızla devam etmektedir.

Öğrencilerin her konuda bir fikir sahibi olmaları, kendilerini yetiştirmeleri konusunda her türlü gereken desteği vermeye hazır olduğumu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Üniversite öğrencilerinden gelen talepleri, önerileri ve görüşleri her zaman öncelikli olarak değerlendirmekteyim.

Yalova Üniversitesi, Genç Vizyon Kulübü yönetim kurulu üyelerine ve kulüp üyelerine başarılar dilerken, samimi ve verimli bir toplantıda bu beraberliği sağlayan, emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Yalova Milletvekili Temel Coşkun’a, teşekkürlerini sunan Yalova Üniversitesi Genç Vizyon Kulübü Başkanı Rüçhan Özden ve yönetim kurulu üyeleri, kahvaltılı toplantının ardından düzenlenen eğitim seminerinde 2013 yılında planlanan çalışmaları değerlendirdiler.