Aile ortamında geçen danışma meclisinde herkes görüşlerini bildirerek daha etkin nasıl çalışabileceklerini istişare ettiler.
     Açılış konuşmasını Termal İlçe Başkanı Kerem Eser yaparken, divan başkanlığını Ertan Gak gerçekleştirdi.
      
        Eser konuşmasında, ilçedeki üniversite ile eşgüdüm içerisinde çalışıyoruz. Üye kampanyalarına devam ediyoruz, kadın kolları ve gençlik kolları ile birlik halinde hareket ederek, güzel etkinliklere imza atıyoruz’ dedi.
  Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, “ Termal, turizm konusunda Türkiye çapında büyük bir oran ile ev sahipliği yaptı. Ufak bir ilçe olmamıza rağmen oranlama da İzmir’i bile geride bıraktık. Bu da bizlerin tanıtım çalışmaları ile oldu. Bunun yanı sıra Gökçe Barajı’nın yanı sıra Termal Barajı’nın da tadilat çalışmalarını bitirdik. Merkez mahallemiz ve bazı uç mahallelerimize de buradan su gönderilmeye başlandı. Bu sayede de ileriye dönük olarak su sorunu yaşamayacağımızı herkese bildirmek isterim’ dedi.
 AK Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan, “Türkiye gözle görünür bir ilerlemenin içerisinde, her geçen gün yükselen ve büyüyen bir Türkiye’ye tanıklık ediyoruz. Çok şükür ki bizler de bu ilerlemenin birer parçasıyız, seyircisi değiliz. Yalova için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Kimseyi dışlamıyor, kapının ötesine itelemiyoruz. Büyümenin gerekliliğini iyi biliyor ve bu yönde hareket ediyoruz. Bu ülke içerisindeki herkesin kendi kararlarını alma yetkisi vardır. Bizler de bu görüşleri sert bir yumrukla susturmak yerine, kucak açıyoruz” dedi.
       Türkiye’nin para birimi değerlendiren Pehlivan, ‘
Suriye’de artık döviz değil, Türk Parası isteyen bir esnafla karşılaşıyoruz, bu da bizleri çok memnun ediyor. Bunu sağlamak kolay değil, bunu burada gerçekleştirdiğimiz istişarelerle, aldığımız kararlarla meydana getirdik. Bundan sonra da getirmeye ve daha iyisini yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Erzurumlu Dostlarımızı Yalnız Bırakmadık
 Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 95.Yılını kutlamak için düzenlenen Nene Hatun Derneği organizasyonunda, AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan ve AK Parti Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal da bulundu. Erzurumlu dostları yalnız bırakmadı. 
   Çeşitli etkinliklerle geçen organizasyonda derneğe bağış yapılmak amacıyla tablo açık arttırmaya çıkarılarak cüzi bir gelir elde edildi.
    AK Parti Yalova Belediye Başkanı Yakup Bilgin Koçal, Erzurum’un öneminden ve Türkiye tarihindeki öneminden bahsetti. Organizasyonun sonunda pasta keserek tamamladılar.