Foruma, AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Özabak, AK Parti Genel Merkez Ekonomik İşler Başkan Yardımcısı Fatma Salman, AK Parti İl İlçe Teşkilatı üyeleri, AK Parti belediye başkanları katılım gösterdi.

“Yalova’mızın da ekonomik canlılığı sağlamak için bizler sorumluyuz”

Forumun açılış konuşmasını yapan Yalova Ak Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, forumun Yalova için çok önemli olduğunu belirterek, “Büyümeye yönelik hamlede Yalova’mızın da yer alması hususunda ve Yalova’mızdaki ekonomik dinamikleri harekete geçirilmesinde söz sahibi olan kurullar ve kurulların başkanları şu anda burada. Yalova’mız da ekonomik canlılığı sağlamak için bizler sorumluyuz. Buradaki çalışmaları yapacak olan heyet bu çalışma salonunda. Bu yüzden bu çalışmanın önemi çok fazla. Ben çalışmamızın hayırlara vesile olmasını cenabı Allah’tan niyaz ediyor.” Dedi.

“Verileri Sayın Cumhurbaşkanımıza sunacağız”

Açılış konuşmasından sonra forum hakkında bilgi veren AK Parti Genel Merkez Ekonomik İşler Başkan Yardımcısı Fatma Salman, bu toplantıları Türkiye’ni 81 ilinde düzenlediklerini vurgulayarak, “Toplantımız üç aşamadan oluşmakta. İlk aşamasını sabah yapacağımız ve sohbet, sorularla geçecek bir toplantı olacak. İkinci aşamamız da ise iş adamları, STK’lar ve akademisyenlerle yapacağımız toplantı. Üçüncü aşamamız ise yerel halka cadde de, sokakta soracağımız sorulardan oluşacak. Bu verilerin hep toplanacak ve Ankara’da sayın başkanımız Cevdet Yılmaz başkanlığında son değerlendirme toplantısını yaptıktan sonra elde edilen tüm verileri sayın Cumhurbaşkanımıza sunacağız.

Bu da aslında üç ana başlık üzerinden beş soru ile yer alacak tüm toplantılarımız. Bu verilerin hep toplanacak ve Ankara’da sayın bakanımız Cevdet Yılmaz başkanlığında son değerlendirme toplantısını yaptıktan sonra elde edilen tüm verileri sayın Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Bu da aslında üç ana başlık üzerinden beş soru ile yer alacak tüm toplantılarımız. AK Parti kurulduğundan beri bugüne kadar yapılmış olan yatırımlar, şu an yapılan yatırımlar ve bundan sonra yapılmasını istediğiniz yatırımlar.” Dedi.

“Her yazdığınız kelime bizler için bir mesajdır”

Salman konuşmasının devamında, bu soruların çok önemli sorular olduğunu ve beş madde üzerinden soruların sorulacağını anlatan Salman, bugüne kadarki politikaların genel merkez üzerinden şekillendirildiğini söyledi. Bundan sonra şehirler için izlenecek politikaların yerelden gelen verilerle şekilleneceğinin altını çizen Salman, “Bu toplantılar iller için çok önemli. Bu yol uluslararası makro ekonomiye giden yolun başı aslında. Burada sizin katkılarınız bizler için çok önemli. Bize sorulan sorular çok önemli, her yazdığınız kelime bizler için bir mesajdır. Bu yüzden samimi katkılarınızdan dolayı tekrar teşekkür ederim. “ dedi.