İl Başkanı Muğlim Bağatar ve Milletvekili Meliha Akyol'a, hastane inşaatındaki incelemelerinde İl Sağlık Müdürü Emrah Eray eşlik etti.

İl Başkanı Bağatar ziyarette yaptığı konuşmada: "Hastanemiz planlanandan önce tamamlanarak 7 ay sonra hizmet verebilecek duruma gelecek. 234 milyon liralık yatırım ile 105 bin metrekare kapalı alana sahip olan hastanemizde 17 tane ameliyathane, 140 tane poliklinik, 215 tane tek kişilik hasta odası var. Ayrıca çevre illere tedavi için gitmek durumunda kalan özellikle kanser hastalarımızın problemlerini de çözecek bir yatırım olacak. İnşallah ilimize çok büyük bir hizmet kazandıracağız. Emeği geçenlere, sayın vekillerimize, önceki dönem siyasilerimize, yüklenici firmaya teşekkürlerimizi sunuyoruz. İlimize hayırlı olsun inşallah." ifadelerini kullandı. Milletvekili Meliha Akyol ise hastanenin ihtiyaç halinde 600 kişilik kapasiteye çıkabileceğini, son teknoloji ile donatılmış devasa bir yatırım olduğunu ifade etti ve tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutladı.

Bağatar ve Akyol ardından yapımı tamamlanan ve bir hafta sonra açılması planlanan kız öğrenci yurdunda incelemelerde bulundu. KYK Yurdundaki incelemelerde Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Kalyon da yer aldı.

İl Başkanı Muğlim Bağatar KYK Yurt projesi ile ilgili olarak: "Yalova Üniversitesine yürüme mesafesindeki 664 kişilik kız öğrenci yurdumuz; öğrenci odaları, kütüphanesi, yemekhanesi, etüt salonları ve konferans salonları ile çok güzel bir proje olmuş. Ayrıca bu yurdun hemen yanında inşaatı devam eden 1250 kişilik bir yurt binamız daha var. Bu projelerin Yalova Üniversitemizin eğitimine ve öğrenci sayısının artmasına katkı sunmasını hedefliyoruz." açıklamasında bulundu.

Bağatar konuşmasını: "Bugün bildiğiniz gibi önce Yalova Devlet Hastanesi inşaatını ziyaret ettik sonra da bitme aşamasında olan kız öğrenci yurdumuza geldik. Gerçekten Yalova'ya kazandırılmış iki tane büyük eser. Bu projelerde emeği geçen sayın milletvekillerimize, önceki dönem siyasilerimize, belediye başkanımıza, kurum müdürlerimize ve yüklenici firmalarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz." sözleriyle tamamladı.