Önceki seçimlere nazaran daha fazla aday adaylık başvurusu aldıklarını belirten AK Parti İl Genel Sekreteri İbrahim Büyükgümüş; “Şu anda 49 aday adayı var. 50’ye yakın aday adayımız olacak.Aday adaylık başvurusu 29 Nisan Pazar günü son gündü ancak 1 Mayıs resmi tatil olduğu için başvuru tarihi 2 Mayıs’a kadar uzatıldı. 2 Mayıs saat 17:00’a kadar aday adayları başvurularını yapabilecek. 5 Mayıs’ta temayül olacak.“ dedi.

Basın mensuplarından gelen aday adaylık başvuru ücretlerinin ne kadar olduğunun sorulması üzerine; “Biz zaten bunu kamuoyu ile paylaşmıştık ancak bir daha söyleyeyim. Yetişkin aday adaylarından 6 bin lira, bayan ve gençler için 3 bin lira, engelliler için bin lira alıyoruz.” dedi.

Sözlerine şöyle devam eden Büyükgümüş; “Şunu da gururla ifade etmem gerekir ki, aday adaylık başvurusu sayısının bu kadar çok olması AK Parti’nin halk nezdinde halâ büyük bir umut olmaya devam ettiğini, halkın ümidinin AK Parti’de olduğunu gösteriyor. Bu da bizim çalışma azmimizi daha da arttırıyor.” dedi.