Konuyla ilgili açıklama yapan Pirinç, ‘Bildiğiniz üzere AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulunun almış olduğu karar üzerine 30 Mart 2014 Yerel Seçimler için aday adaylığı süreci 01.10.2013 (Salı) – 01.11.2013 (Cuma) tarihleri arasında olacağı belirtilmiştir.  İl, ilçe ve belde belediye başkanlıkları, il, ilçe ve belde belediye meclis üyelikleri ve il genel meclisi üyeliğine aday adaylığı için başvuru yapılabilecektir. Cumartesi ve Pazar günleri de adaylık başvurusu yapmak isteyen vatandaşlarımız için parti binamız açık tutulacaktır’ dedi.

BAŞVURU MERCİİLERİ

 

A) Belediye Başkan Aday Adaylıkları:

a) İl Belediye Başkan aday adayı başvuruları Genel Merkez veya Genel Merkeze iletilmek üzere İl Başkanlıklarına;

b)İlçe ve Belde Başkan aday adayı başvuruları İl Başkanlıklarına veya İl Başkanlıklarına iletilmek üzere İlçe Başkanlıklarına, yapılacaktır.

B)Belediye Meclis Üyesi Adaylıkları:

a) İlçe belediye meclis üyesi aday adayı başvuruları, İlçe Başkanlıklarına,

b) Belde belediye meclis üyesi aday adayı başvuruları, İlçe Başkanlıklarına, yapılacaktır.

 

C)İl Genel Meclisi Üyesi Adaylıkları:

İl genel meclis üyesi aday adayı başvuruları, İlçe Başkanlıklarına, yapılacaktır.

       Pirinç, ‘Aday adaylığı başvuruları, İl, İlçe veya Belde başkanlıklarımızdan alınacak başvuru formları veya partimizin www.akparti.org.tr internet adresinde yer alan formlar bilgisayar ortamında veya el yazısı ile doldurularak, başvuru için istenen diğer belgeler de eksiksiz olarak eklenmek suretiyle yapılabilir’ dedi.