Türkiye’nin dört bir yanından katılımın olduğu programa, Yalova’dan da katılım gerçekleştirildi. Büyük bir merak ve heyecan ile geçen ve üç gün süren 1. Uluslararası Balkanlarve Göç Kongresi’nin açılışına, AB Bakanı Egemen Bağış, diğer siyasi parti yöneticileri, Balkan Rumeli Göçmenleri Konfederasyonu Genel Başkanı Turhan Gençoğlu, Rumeli Balkan Federasyonu Genel Başkanı Ayhan Bölükbaşı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ünlü Tarihçi Prof. Dr. Justin Mccarty katıldı.

 Yalova’dan ise Balgöç Derneği Başkan Yardımcısı ve Ak Parti Yalova İl Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kumali, Ak Parti Yalova Merkez İlçe Başkanı Ömer Aslan, Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunun AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Aslan; “Tarihte yaşanan sıkıntılardan ders alınması gerekir. 2012 yılında sık sık yaşanan savaşların gündeme geldiği, göç üzerinden barış sağlanmasının tartışıldığı bu organizasyonun ilk gününde, olumlu izlenimlerle ayrıldık” şeklinde düşüncelerini ifade etti.