Başkan yardımcıları bir aylık gerçekleştirdikleri faaliyetleri AK Parti teşkilatına sunarken, teşkilatın merak ettiği soruları yanıtladı. AK Parti Sosyal İşler Başkanı Ahmet İhsan Altunç, Seçim İşleri Başkanı Tuncay Döşlü, Teşkilat Başkanı Yaşar Demirel, Kadın Kolları Başkanı Melek Dedecan, Gençlik Kolları Başkanı Tolga Temel ve Belediye Başkan Vekili Kasım Avar’ın faaliyet sunumuyla süren programa, Koordinatör Milletvekili Osman Boyraz katıldı. AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan’ın açılış konuşması sonrası konuşan Sayın Boyraz; teşkilatın birlik ruhundan ve gücünden bahsederken, geçmişte görev yapmış büyüklerin de önemine ve değerli olduklarına değinerek teşkilatçılığın gerekliliğini söyledi.

         AK Parti İl Başkan Yardımcısı Yaşar Demirel, teşkilatta üye çalışmalarında üstün başarı gösteren ilk üç ilçeye özel belge hazırlatarak, kendilerini onure etti. Birinci İlçe olan Altınova İlçesine başarı belgesini; Yalova Milletvekili Temel Coşkun verirken, ikinciye önceki il başkanlarından Reşat Sözen, üçüncü olan Merkez İlçeye ise Koordinatör Milletvekili Osman Boyraz verdi.

         Programın sonunda dilek temenniler kısmına geçilerek teşkilat içindeki merak edilen sorular cevaplanırken, Yalova’ya gerekli olan yatırımlar ve eksiklerin giderilmesi konusunda istişare edildi. Önceki dönemlere göre teşkilat üyelerinin özgüvenli ve demokratik olarak hareket etmeleri dikkat çekti.

         Son olarak AK Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan’ın kapanış konuşması ile son bulan il danışma meclisi, yüksek bir katılımla gerçekleşerek konusu yerel seçimler oldu. AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan; “ Bizler seçimlere hazırız çünkü biz seçim dönemi çalışan siyasi partiler gibi değiliz. Her zaman her an hazır olan bir teşkilatımız var. Bunun başarısının en büyük mimarı da Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Böylesine güçlü bir partinin aday adayları konusunda da fazla ismin olması normal olacaktır ve beklenilmektedir. Bizde kim aday olursa olsun diğer arkadaşlar adayımızın arkasından gidecek kadar onurlu ve nefslerini ayaklar altına almış insanlardan oluşmaktadır. Bizim herhangi bir korkumuz olmamış ve olmayacaktır da zira bizler yaptıklarımızın daha da ileriye dönük ve daha iyi şekilde olması için çalışanlardanız.” Derken, konuşmasına şöyle devam etti; “ eskiden siyaset yapmak biraz daha kolaydı, bir yere gittiğimizde en büyük sorun elektrik, yol ve su sorunuydu. Şimdi köylerimize gittiğimizde bizlerden yol, su, elektrik istemiyorlar, doğal gaz istiyorlar, spor aleti istiyorlar. Sosyal yaşantılarına katkı sağlayacakları isteklerde bulunuyorlar. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım bu konu üzerine güzel bir anısını anlattığında yetmişli yaşlarda bir teyzemizin Sayın Bakanımızın önünü keserek internette sorun olduğunu dile getirdiğini belirtti. Bu anekdot Türkiye’nin nereden nereye geldiğinin en güzel ispatıdır.” Dedi.