Törene Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Yalova Belediyesi Meclis Üyeleri, Yalova Kent Konseyi Başkanı Ömer Fitoz ve vatandaşlar katıldı.

    1.Dede Korkut Kültür ve Sanat Festivali için ilimize gelen ekiplerin gösterileriyle başlayan törende konuşma yapan Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, “Birbiriyle etki içerisinde olan iki şeyi burada hizmete açıyoruz. Bir tanesi köprü. Henüz kararını netleştirmesek de tüm meclis üyesi arkadaşlarımızla istişare ederek köprüye Ak Şemsettin’in ismini vermek istedik. Hem Ak Şemsettin’in İstanbul’un ve bu bölgenin fethinde önemli katkıları bulunması nedeniyle bunu istedik hem de baş harflerinin aşkla bütünleşmiş olmasının Yalova ile bütünleşeceğini düşündük” dedi.

KÖPRÜ BİRÇOK FAYDAYI BERABERİNDE GETİRECEK

      Köprünün dere yatağına katkı yapacağı gibi olta balıkçılarına yeni ortam sağlayacağını düşündüğünü belirten Başkan Koçal, yeni bir fotoğraf noktası oluştuğunu söyledi. Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü;

“Bu köprü ihtiyaçtan doğan bir köprü. Yalovalıların sahil boyunda gezerken daha kestirmeden, ihtiyaç olduğu zaman trafik yoğunluğuna girmeden kullanılmak üzere bir köprü ihtiyacımız vardı. Aynı zamanda Yalova’nın içinden geçen bu derenin temizliğini önemsedik. Gerçekten bir değer katması ve kent içindeki değerin görsel güzellikle bütünleşebilmesi için yapılması gereken birkaç işlemden bir tanesi, mendireğin yapılarak deniz içinden akıntılarla gelen kumsalın engellenmesiydi. Gerek köprü gerekse mendirek yapılırken sadece ihtiyaçları gidersin diye değil, artık Yalova’yı marka kent olarak düşünerek görsel güzellikte olmasını istedik. Sıradan bir köprüyü ve mendireği istemedik. Hem ihtiyaç görsün hem de kentimizde fotoğraf çektirme köşeleri olsun istedik. Güzelliğini bütün Yalova’nın takdir ettiğini zannettiğimiz bu köprü ve mendirek olta balıkçılığına meraklı insanlarımızın uğrak mekanı olacak. Hizmetimizin Yalova’ya hayırlı olmasını diliyorum”dedi.

     Yalova Belediyesi tarafından yapılan köprüye Ak Şemsettin ismi verilmesinden dolayı teşekkür eden Yalova Milletvekili Temel Coşkun, “Geçmişin, tarihin unutulmamasını çok anlamlı buluyorum. Emeği geçen herkesi bu sebeple öncelikli olarak kutluyorum. Sahilimizin devam etmesi Yalovamıza yeni güzellikler katacak. İnşallah bu güzellikler artacak, bunları sizlerle paylaşacağız. Bayram gecesinde töreni yapılan bu hizmet gerçekten bayramdır. Bu hizmetlerin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Protokol mensupları havai fişek gösterileri eşliğinde vatandaşlarla beraber köprüden geçerken, ilk günden çok sayıda kişi köprü ve yürüyüş yolunu kullanarak bol bol fotoğraf çektirdi.