Akıllı Bisiklet ve Akıllı Durakların tanıtımına, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Yalova Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Yılmaz ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

       Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, "Türkiye'de sadece Kayseri'de hayata geçen bir uygulamayı ülkeden 2'nci olarak devreye sokmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ancak biz uygulamayı Kayseri'ye oranla çok daha geniş olarak yapıyoruz. Toplam 11 istasyonda 120 Akıllı Bisiklet halkımızın hizmetine sunuldu. Bu bisikletleri kullanabilmeleri için vatandaşlarımızın kart alması lazım. Bu kartı Yalova Belediyesi'nden ücretsiz olarak alabilirler. Bu kart sayesinde bisikleti kimin aldığını biz bileceğiz. Vatandaşımız bu kartla aldığı bisikleti kullanıp işini gördükten sonra bu duraklardan her hangi birisine bırakacak. Ancak bu bütün bir sistem. Akıllı duraklarda bu sistem içerisinde devreye girmiş oluyor. Akıllı duraklarda ekranlar var. O ekranlarda otobüslerin kaç dakika sonra geleceğini ve hangi güzergaha gideceğini görebileceğiz. Kısa bir süre sonra bu sisteme minibüsleri de dahil edeceğiz. İldeki 167 minibüs kartlı sisteme geçecek. Otobüs ve Minibüslerin kartlı sisteme geçmesi ile Yalova'da dur kalk işlemlerini artık bir disipline sokmuş olacağız. Bundan sonra minibüs ve otobüsler sadece duraklarda duracak. Biz araçları kamera ve merkezi sistemle kontrol edeceğiz. Bu düzene uymayanlar hakkında da işlem yapacağız. Böylece Yalova'da trafik organizasyonu rahatlayacak" dedi. 
         Koçal, ‘Ayrıca otobüsler sadece Akıllı Duraklarda değil, Akıllı Telefonlarda da takip edilebilecek. Duraklarda ki yazılımları hazırlayan Asist Firması Akıllı Telefonlar içinde bir uygulama hazırladı. Telefonlara ücretsiz olarak indirilen uygulamadan otobüslerin duraklara geliş saatleri, nerede bulundukları ve hangi yöne gidebilecekleri ise takip edilebilecek’ dedi.