Akkök Holding, 50 yıllık tecrübesi, bilgi birikimi ve sağlam değerleri ile içinde bulunduğu coğrafyaya, ülkesine ve dünyaya pozitif değer üretmeyi sürdürüyor. Aksa Akrilik, Ak-Kim ve DowAksa şirketlerinin kurulu olduğu Yalova ve çevresine eğitim alanında kalıcı değerler bırakma misyonuyla hareket edinen Akkök Holding, mevcut ihtiyaçları da göz önüne alarak bölgeye yeni bir teknik lise kazandırmak üzere girişimlerine başladı. 

           

Bir toplumun gelişiminde ve dönüşümde en temel taşlardan birisinin eğitim olduğu bilincinden hareketle, Yalova’ya kazandırılacak yeni teknik lise için ilk görüşme Yalova Valisi Muammer Erol ile gerçekleştirildi. Öncelikle okulun inşa edileceği yerin belirlenmesinden sonra, 2020 yılı içerinde temel atılması hedefleniyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Aksa Akrilik Genel Müdürü Cengiz Taş, “Grubumuz, Yalova’da bundan 18 yıl önce attığı adımda da bu misyonunu ortaya koydu. Sektöre donanımlı ve yetenekli gençler yetiştirmek hedefinden yola çıkarak 1992 yılında Yalova’nın Çiftlikköy İlçesi Taşköprü Beldesi’nde Aksa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kurulmasına öncülük etti. Bildiğiniz gibi, Akkök Holding Yalova şirketleri olarak, 2014 yılında Yalova Üniversitesi Rektörlük Binası’nın da yapımını üstlendik ve binaya kurucumuz Sayın Raif Dinçkök’ün adı verildi. Diğer taraftan, Raif Dinçkök Kültür Merkezi’de şehrin kültür ve sanat etkinlikleri açısından ihtiyacını karşılayan, eğitime ve gelişime katkı sunan bir yatırım oldu. Aksa Akrilik olarak ise, her yıl grubumuzun eğitime verdiği desteklere ek olarak, gençlerimizin gelişimine katkıda bulunan kültür ve sanat odaklı sosyal sorumluluk projeleri yürütüyoruz.   İrili ufaklı birçok desteğin yanı sıra, Okay Temiz ile her yıl gerçekleştirdiğimiz projemiz de eğitime önemli bir katkı sağlıyor” dedi.