Yalova, İzmit, Karamürsel, Taşköprü Belediye itfaiye ekiplerin Yoğun çalışmaları sayesinde yangının büyük bir bölümü kontrol altına alındı.

 

Civelek’ten Açıklama!

 

 

   AKSA Akrilik Kimya Sanayi A.Ş. Fabrikası'nda çıkan yangınla ilgili açıklamada bulunan Yalova Valisi Esengül Çivelek ''Sabah duyduğumuz olaydan dolayı üzüldüğümüzü ifade ediyorum. Yangın, elyaf deposunda çıkmış. Can kaybımız yok. Yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor'' dedi

 

   Çıkan yangın ile ilgili basın kuruluşlarına açıklama yollayan AKSA yetkileri yangının sabah 8:30 civarlarında çıktığını duyurdular. Yangının büyük bir bölümün kontrol altına alındığını belirtilen yazıda ''27 Ocak 2013 Pazar günü sabah 08.30 sularında AKSA Akrilik Kimya Sanayi A.Ş. Mamul Ambarı'nda çıkan yangına, teknik ekipler tarafından anında müdahale edilmiştir. Çevre ilçelerden gelen itfaiye ekipleri de yangının mamul ambarı dışına sıçramaması için gerekli tüm tedbirleri almıştır. Bir can kaybı yaşanmamıştır ve yaralı personelimiz bulunmamaktadır.

Büyük bir oranda kontrol altına alınan yangına neden olan unsurlar, yetkililer tarafından araştırılmaktadır.'' denilmekte.

 

   Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve AKSA Yönetim Kurulu üyesi Celal Özel de açıklamada bulunarak yangının büyümeden Kontrol altına alındığını belirtti. Özel,” Herhangi bir yaralanma ve can kaybı yok. Bu problemin bir an evvel ortadan kaldırılması için çalışmalar devam ediyor. Yangın büyük bir oranda kontrol altına alındı. Yangın fabrikanın diğer bölümlerine sıçramaması için tüm tedbirler alındı.” diye konuştu