Havaların soğumasıyla aktarlarda hareket başladı. Karışım çayları çok tercih ediliyor. Havaların soğuması ve kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte hastalıklardan korunmak isteyenler soluğu aktarlarda aldı.

    Aktarlar, kış çaylarına ilginin arttığını söyleyerek, hastalıklardan korunmak için bitki çayına başlamanın tam vakti olduğunu söyledi.

   Çoğu aktar mevsim geçişleri için ıhlamur, papatya, kabuklu tarçın, havlıcan ve zencefili tavsiye etti.

    Kış çaylarının grip, soğuk algınlığı, bağışıklık sistemi zayıflığına karşı direnci arttırdığını söyleyen Aktar Veli Mercimek, ‘Kış çaylarından en çok ıhlamur, adaçayı, papatya, kabuklu tarçın, havlıcan, zencefil, karanfil tercih ediliyor. Genelde bitki çaylarını okumuş, kültürlü, bilinçli, ileri görüşlü yani elit bir tabaka daha çok tercih ediyor.

Havaların soğuması grip ve nezleden korunmak için sabah akşam bir su bardağı olmak üzere ıhlamur, papatya,  kabuk tarçın, havlıcan veya zencefil tercih edilmeli. Halsizlik ve yorgunluk için ise karanfil, ginseng ve tarçın enerji verir’ dedi.

Haber: Gamze Yüksel