Akyol yayımladığı mesajda; “Toplumda demokrasi zincirinin temelini oluşturan muhtarlık müessesi fedakarlık ve hoşgörü gerektiren meşakkatli bir görevdir. Devlet ve milletin temsiliyetiyle gece gündüz demeden iş birliği içinde çalıştığımız muhtarlarımız halka hizmet konusunda memleketimizin en ücra köşesinde bulunan vatandaşlarımıza dahi ulaşıp devletin sıcak elini hemşerilerimize hissettirmekte, bir ve beraber olma konusunda devletin tüm kademelerindeki bürokratlarımıza doğru bilgi aktarma ve kaliteli hizmeti götürme konusunda önemli desteği vermektedirler.

Bizler de her zaman muhtarlarımızla karşılıklı istişare ve fikir alışverişinde bulunarak köylerimizin ve mahallelerimizin tüm problemlerine mümkün mertebe çare olmaya çalışmaktayız. Her zaman olduğu gibi bundan sonra da kamu hizmetlerinin etkin, verimli ve güvenli bir şekilde sunulması, ihtiyaç ve taleplerin en kısa sürede ilgililere iletilmesi ve sonuçlandırılması noktasında var gücümüzle çalışmaya devam edecek, Muhtarlarımızın yanında olmaya gayret ederek Halka hizmet etmeyi Hakk’a hizmet etmek olduğu bilincini sürdüreceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle gerek bölgemize gerekse ülkemizde demokrasinin vazgeçilmezi olan muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutluyor, yakın mesai arkadaşlarımıza görevlerinde üstün başarılar diliyorum.” İfadelerini kullandı.