“Her insan aynı olanaklara sahip olmayabilir ancak bu bizi birbirimizden ayırmaz”

Göz ile değil gönül ile bakıldığı zaman insanlar arasında hiçbir farkın görülmediğini belirten Başkan Akyüz, “Sevgi, saygı ve merhamet içimizde oldukça her insan farkındalık sahibi olacaktır. Bu duygular içimizi ısıtarak bizleri insan yapmaktadır.

Gün geçtikçe empati yapan insan sayısı azalsa da biz biliyoruz ki birbirimizi anladıkça, birbirimize el uzattıkça daha da güçlü bir hale geliyoruz. İnsanları o, bu, şu diye sınıflandırmak yerine hepimizin kardeş olduğunu unutmayarak birbirimize sımsıkı sarılmalıyız. Her insan aynı fiziksel veya zihinsel olanaklara sahip olmayabilir ancak bu bizi birbirimizden ayırmaz, bizi birbirimizden farklı yapmaz.

“Birbirimizin hayatını kolaylaştırmak için elimizden geleni yapmalıyız”

Hepimiz bu yaşam içerisinde aynı yolda ilerliyoruz. Yolumuz bir, aynı gemideyiz. Bu nedenle de birbirimizin hayatını kolaylaştırmak için elimizden geleni yapmalıyız. Biliyoruz ki bizleri sevgi kurtaracak.

Engelli kardeşlerimizin günlük hayatta yaşadıkları problemleri  görüyor ve bunları ortadan nasıl kaldırabiliriz diye her gün düşünceler içerisinde kayboluyoruz.

Bu zorlu koşullarla baş ederken her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Sadece bu gün değil her gün bunun farkında olarak beraberce ilerleyeceğiz. Hayatı beraberce sevgi ile kucaklayacağız. Engelleri birlikte aşacağız. 3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü kapsamında tüm kardeşlerimiz adına herkesin empati kurarak hareket etmesi ve tüm dünyada bu farkındalığın oluşması dileğiyle” şeklinde konuştu.