2019/2020 Eğitim Öğretim yılının birinci döneminin sona erdiği bugün Yalova’da, 199 okul, 3 bin 142 öğretmenin rehberliğinde eğitim gören 46 bin 219 öğrencimiz karnelerini alacak ve hak ettikleri yarıyıl tatiline girdiler.

Ali Tosun;” Dönemin tamamlanmasıyla yarıyıl tatiline giren ve karne alma sevinci yaşayan tüm öğrencilerimizin karne heyecanını paylaşıyor. Öğrenci ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyorum.” diyerek ekledi;” Yalova Millî Eğitim Camiası olarak bizlere emanet edilen çocuklarımızın sadece akademik anlamda değil; kültür, sanat ve sporda en iyi şekilde eğitim almalarını; yerli ve milli değerlerimizi özümsemiş, hür iradesiyle değerlerini savunmayı karakter haline getirmiş bireyler olarak yetişmelerine gayret ediyoruz.”

Ali Tosun, eğitim öğretimde bir bütünün ayrılmaz tarafları olan öğretmenlerimize, velilerimize ve öğrencilerimize şunları ifade etmek istiyorum diyerek şu şekilde açıkladı;” Eğitim, ülkemizin büyük hedeflerine ulaşma noktasında değişim ve dönüşümün lokomotifi konumundadır. Bu yüzden eğitim camiamızın her bir ferdi omuzlarında büyük sorumluluklar taşımaktadır. Sorumluluklarımızın bilinci ile eğitim öğretim yılı boyunca eğitimde 2023 hedeflerimize ulaşmak için azimle çalıştık, çalışacağız.”

“Saygıdeğer meslektaşlarım,  değerli öğretmenlerimiz”

Ali Tosun, “Büyük bir gayret göstererek nesillerimizi yetiştirmek adına özveriyle yürüttüğünüz tüm çalışmalarınızı yürekten destekliyorum. Yarınlarımızın umudu olan çocuklarımızın yetişmesinde ve başarısında en büyük pay ve başarı size aittir. Öğrencilerimiz 2023 vizyonuna siz öğretmenlerimizin sayesinde ulaşacaktır. Sizler geleceğin gönüllü mimarları, toplumumuzun öncüsüsünüz. Bu kutsal mesleği sabırla ve büyük bir özveri ile yerine getirdiğiniz için teşekkür ediyor, sorumluluk bilinciyle, büyük bir özveriyle gerçekleştirdiğiniz çalışmalar dolayısıyla sizleri tebrik ediyorum.”

“Eğitim ve öğretimin üçayağından biri olan, velilerimiz ”

Ali Tosun veliler ile ilgili şunları aktardı;” Eğitim ve öğretimin üçayağından birini sizlerin oluşturduğunu unutmayınız. Çocuklarınıza göstereceğiniz yakın ilgi, destek ve güvenin, ardından başarıyı getirdiğini göreceksiniz. Yarıyıl tatilinde, onlarla mümkün olduğu kadar birlikte vakit geçirmenizi, kültürümüzün gereklerine uygun birçok aktivitede bulunmanızı istirham ediyorum. Bu tatilin, öğrencilerimiz açısından tablet ve televizyon başında geçirilen zamanlarla değil, akraba, komşu, eş-dost ziyaretleriyle; ecdadın izinde yapılan tarih ve kültür gezileriyle anılmasını diliyorum. Yanımızda olduğunuz ve yükümüzü paylaştığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

“Başarılarınız, Milletimizin, Ailelerinizin ve Öğretmenlerinizin Gurur ve Mutluluk Vesilesi”

Tatil sürecinde elbette dinleneceksiniz; ancak tatil bile olsa, size tanınmış bu vakitleri çok verimli bir şekilde değerlendirmeli, kültürümüze ve inanç değerlerimize uygun nice güzel anıyı biriktirmelisiniz diyen Ali Tosun, öğrencilere, velilere ve öğretmenlere şu mesajı verdi;” Bu ülkenin yarınları sizlersiniz. Tarihimizi iyi öğrenin. Sizler geleceğe emin adımlarla yürürken, tarih yapan bir ecdadın torunları olduğunuzu unutmayın. İnanıyorum ki sizler, millî ve manevi değerlerine bağlı, milletine ve devletine sahip çıkan, vatan, millet, bayrak sevdalısı gençler olarak yetişeceksiniz. Mukaddesatımızı ve bizi biz yapan değerlerimizi sizler koruyacak, teknoloji üreterek ülkemizi güçlü yarınlara sizler taşıyacaksınız. Sevgili öğrencilerim, ders alınmış başarısızlık, başarı demektir. Karnelerinizden gerekli çıkarımları yaparak düzenli bir çalışmayla başarıyı yakalayacağınıza inanıyorum. Bu tatil döneminde sizden beklentim; iyi dinlenmeniz, ailenizle vakit geçirmeniz, tatili kendinizi geliştirme fırsatı olarak değerlendirmeniz, ikinci döneme enerji ve umut dolu bir başlangıç yapmanızdır. Birlikte büyük başarılara imza attığımız Yalova’mızın eğitimde yükselen çıtasına verdikleri samimi destekten dolayı okul müdürlerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve okul-aile birliği üyelerine teşekkür ediyorum. “Sözün sonu işin başı”  diyerek 2023 eğitim vizyonu doğrultusunda, geleceğin mutlu bireylerini yetiştirme hedefiyle çıktığımız bu yolda, sizlere ihtiyacımızın olduğunu belirtiyor, tatil sürecini en iyi şekilde değerlendirmenizi temenni ediyorum.”