AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın da katıldığı Altınova 6. Kültürler buluşmasına, Vali Vekili Cezmi Türk Göçer, Ak Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan, Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, Taşköprü Belediye Başkanı Şaban Ertan, Yalova Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, Kaytazdere Belediye Başkanı Ercan Reyhan, Tavşanlı Belediye Başkanı Kadri Çiçek, birçok davetli ve Altınova halkı katılım sağladı.

    Açılış konuşmasını yapan Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, ‘Halkımızın sabırsızlıkla beklediği yeni hizmet binamız, devlet hastanesi binamızın inşaatları hızla devam etmektedir ve yakın bir tarihe kadar bitirerek hizmete girecektir’ dedi.

    Oral, ‘Altınova halkını denizle buluşturacak olan Hersek’teki Askeri bölge üzerindeki gerekli yatırımları, tamamladıktan sonra halk plajı olarak hizmete sokacağız. Eksikliğini duyduğumuz iş makinaları malzemelerinin önemli kısmının ihalesini yaptık, yapmaya da devam ediyoruz’ dedi.

    Oral, Avrupa Birliği fonlarından yararlanmak kaydı ile oluşturan projelere büyük destek verip sahip çıkan Bakan Egemen Bağış’a, Parti Teşkilatı adına teşekkür etti.

    Oral’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ‘Ramazan ayını idrak için sayılı günler kala burada Marmara’nın incisi Altınova’da 6. Kültürler buluşmasında olmak bizim için bir şereftir. Bu vesile ile Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını, muhabbetlerini sizlere iletmekten de onur duyuyorum.Ramazan bizde hem medeniyet hem de bereketin simgesi olmuştur. İnşallah rahmetin yağmur olup aktığı bu ayın bereketini ülke olarak hissederiz.
Müslüman âleminin darbe üstüne darbe yediği şu zamanlarda Ramazan ayının dertlerimize bir çare olmasını cenabı Allahtan diliyorum. Geçen yıl da burada Altınovalı kardeşlerimizin coşkusunu paylaşmış, hep birlikte bu kardeşlik buluşmasında gönüllerimizi birleştirmiştik. Geçen yıl ne kadar etkilendiğimi bugün de burada bulunmamdan sanırım anlarsınız. Bu yılda özellikle Ramazan’ın arifesinde Altınovalı kardeşlerimizle bir arada bulunmaktan son derece mutluyum. Altınova bir kültür merkezidir’ dedi.

   Altınova’nın “altın” gibi bir şehir olduğunu söyleyen Bağış, ‘Altınova altın yürekli insanlarıyla çok daha güzeldir. Hem kültürün hem medeniyetin hem sanatın hem de ticaretin kesişim noktasında bulunan Altınova tam bir çekim merkezi olmuştur. Altınova Osmanlı’nın kuruluşuna öncülük eden, dünyaya 600 yıl adaletle hükmeden bir İmparatorluğa hayat vermiş bir merkez. Altınova Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesini yazmaya başladığı yer. Şurası da çok önemli. Altınova E-5 karayolu ile antik hac ve ticaret (ipek) yolunun kesiştiği bölgede. Yani Altınova dünyanın maddi zenginlikleri ile manevi zenginlikleri arasında köprü konumunda olan bir merkez. En önemlisi de Altınova Türkiye mozaiği bir etnik yapıya sahip olarak farklılıklarını yıllar boyu zenginlik içerisinde yaşatan bir hoşgörü merkezi. Şunu özellikle bilmenizi isterim ki, Altınova’nın hem kabinede, hem de Avrupa’da birliği koridorlarında sesini yankılandıracak bir bakanı var. Bundan böyle Altınova Türkiye’nin Avrupa Birliği sürecinin, AB Müzakere heyetinin de bir parçası. Hayırlı olsun’ dedi.

    AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve davetliler stantları gezerek, yöresel yiyeceklerin tadına baktılar.

Haber Foto: Gamze Yüksel