Ankara’da Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile bizzat görüşen Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Altınova Anadolu Lisesi kurulum çalışmalarının derhal başlaması ve 2013-2014 eğitim-öğretim yılında hizmet vermesi için gündeme alınması teklifinde bulundu.

    Bakanlık düzeyinde bulunduğu girişimler olumlu sonuçlandı. Geçtiğimiz günlerde Çınarcık ilçesine Anadolu Lisesi kurulumu için yaptığı girişimlerin olumlu sonuçlandığının ve onaylandığının müjdesini veren Yalova Milletvekili Temel Coşkun, bir hafta geçmeden ikinci Anadolu Lisesi müjdesini Altınova’ya verdi.

       Milletvekili Coşkun’un, Yalova’daki her alanda yatırım ve hizmetleri yakından takip ettiğini  söyleyen Altınova Belediye başkanı Metin Oral, “Altınova’da ilçe halkının talebi olan Anadolu Lisesi’nin kurulum çalışmaları için yapılan resmi başvurunun ilk haftasında ilçemize ve milli eğitim camiasına beklediği müjdeleri veren Sayın Milletvekilimiz Temel Coşkun’a, Altınova ilçe halkı adına teşekkür ediyorum. İl merkezinde birçok eğitim yatırımının gelmesine öncülük eden Milletvekilimiz, ilçelerimizdeki eğitim talepleri ile de yakından ilgilenmekte, çözüm ve kurulum aşamasında tüm girişimlerini örnek bir şekilde sürdürmektedir. Çınarcık’tan sonra ilçemiz Altınova’da Anadolu Lisesinin açılacak olması sevinçle karşılanmıştır. Nihayet, ilçemizde 8 derslikli binada hizmet verecek olan Anadolu Lisesi 2013-2014 eğitim-öğretim yılında hizmet vermeye başlayacaktır.

     Yalova’nın eğitimde marka kent olması için Armutlu’dan Altınova’ya kadar ihtiyaç dâhilinde ve ihtiyaçların ötesinde eğitim yatırımlarının kazandırılmasında Sayın Vekilimizin girişimleri, çabaları ve hassasiyeti herkese örnek oldu. İlimizde ve ilçelerimizde devam eden ve tamamlanan sayısız yatırımlarla Yalova adeta şantiye yerine döndü.

Bu vesile ile katkılarından ve hizmetlerinden ötürü AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun’a şahsım ve Altınovalı hemşerilerim adına bir kez daha teşekkürlerimi sunarım” dedi.