Yalova Milletvekili Temel Coşkun, gençlik yatırımlarının planlı ve kurumsal bir şekilde artarak devam edeceğini söyledi.

Yalova’da 4 ilçeye Gençlik ve Spor Müdürlüğü kurulacağı müjdesini veren T.B.M.M. Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi, Yalova Milletvekili Temel Coşkun, “Yalova’da, Gençlik ve Spor il Müdürlüğü ve Çınarcık ilçe Müdürlüğü hizmet vermekteydi. Altınova, Çiftlikköy, Termal ve Armutlu ilçelerimizde de gençlik ve spor hizmetlerinin daha kapsamlı bir şekilde gerçekleştirilmesi ve yaygınlaştırılması için bu dört ilçemizde bulunan sporcularımız, sporseverler, kulüp ve derneklerimiz olmak üzere vatandaşlarımızdan da bu doğrultuda talepler gelmekteydi.

İlçe teşkilatlarının kurulması ile Altınova, Çiftlikköy, Termal ve Armutlu’da kurulacak Müdürlükler ile gençlik ve spor hizmetlerinin kurumsal olarak gerçekleşebileceği konusunu Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç ile görüşerek ilettim. Sadece Çınarcık ilçemizde bulunan gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün yeterli olmadığını her ilçemize hususunda önemli bir ihtiyaç duyulduğunu ifade ettim. Böylece ilçelerimizdeki gençlik ve spor faaliyetlerinde ilerleme kaydedileceğini, böyle bir talebin ve potansiyelin tüm ilçelerimizde var olduğunu gündeme getirdim. Konunun önemine binaen yapmış olduğumuz bir dizi girişimler neticesinde geçtiğimiz hafta resmi gazetede yayınlandığı üzere talebimiz olumlu sonuçlanmıştır ve dört ilçemizde Gençlik ve Spor Müdürlükleri kurulacağı kararı geçtiğimiz hafta resmi gazetede yayınlanmıştır. Gençliğimiz için yapılan yatırımlara öncülük eden, spora ve sporcuya verdiği desteklerle gençliğimizin sosyal gelişimini sağlayan başta Hükümetimiz ve Sayın Başbakan’ımıza, Bakanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İhdas edilen ve 4 ilçemizde ilk defa kurulacak olan Gençlik ve Spor Müdürlüklerinin gençlerimize ve sporseverlerimize, spora, ilçelerimize ve Yalova’mıza hayırlı olmasını diliyorum.

Yüzme Havuzu, ilimizde ve ilçelerimizde yapımı devam eden Kapalı Spor Salonları, Gençlik Merkezleri ile Yalova’da gençlik yatırımları hız kazanmış durumdadır. Altınova’dan Armutlu’ya kadar gençlerimizin sosyal ihtiyaçlarını karşılamak üzere ve spora olan ilgilerini artırma, yeteneklerini değerlendirme ve becerilerini geliştirme hususunda bütün gayretlerimizle çalışmalar devam etmektedir. Gençlerimiz bizim değerimiz, gençlerimize yaptığımız yatırımlar geleceğimize yaptığımız en önemli yatırımlardır” dedi.