Coşkun, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve HSYK Başkanlığı ile yaptığı görüşmelerin Altınovalıların lehinde sonuçlandığını belirtti.  
Yeni yatırım ve proje çalışmaları yanında, aynı zamanda Yalova’daki her meseleye çözüm arayışında olduğunu belirten AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, “İdari yönden Yalova’ya bağlı olmasına rağmen, adli yönden Karamürsel’e bağlı olan Altınova ilçemizin önemli bir talebi bize iletilmişti. Meseleyi Ankara’da ve Yalova’da özenle, özveri ile takip ediyordum. Adalet Bakanımız ve HSYK yetkilileri ile yaptığımız bir dizi görüşmeler neticesinde Altınova ilçemizin adli işlemleri Yalova’ya bağlandı. 
Altınovalılar artık adli işlemleri için Yalova Adliyesi’ne başvuruda bulunacak, böylece adli işlemlerini kendi il sınırları içerisinde gerçekleştirebilecekler. Altınova halkının yanında Yalova Barosu’nun da Altınova ilçemizin adli yönden Yalova’ya bağlanması yönündeki talepleri de karşılanmış oldu. Altınova halkımıza, Yalova Barosu Avukatlarına ve Yalova’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.