Altınova Belediyesi İtfaiye Amirliği; 112 komuta merkezi, Yalova il ve ilçe itfaiye birimleri ile koordineli çalışma ve olası afat durumunda kullanmak amaçlı telsiz sistemi kullanmaya başladı. Bu kapsamda, Sefine Tersanesi, Altınova İtfaiye Amirliğine 10 adet telsiz hibe etti. Böylece itfaiye personelinin telsiz ihtiyacı tamamlanmış oldu.

Sefine Tersanesi’nden hibe

Sefine Tersanesi, Altınova İtfaiye Amirliğine 10 adet telsiz hibe etti. Altınova Belediyesi İtfaiye Amirliği’nde düzenlenen törenle Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, AK Partili Altınova Belediye Meclis Üyeleri, Sefine Tersanesi yetkilileri, Yalova Belediyesi İtfaiye Müdürü Ergül Orakcı, itfaiye amirliğine telsiz sitemini kuran firma yetkilisi ve itfaiye personelinin katılımıyla 10 adet telsiz teslim alındı.

Oral, tersane yetkililerine teşekkür etti

Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, Sefine Tersanesi’ne Altınova İtfaiye Amirliği’ne yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür etti. Başkan Oral törenin ardından Sefine Tersanesi yetkililerine teşekkür plaketi verirken, Altınova İtfaiye Amiri Süleyman Çavuşoğlu da yangın tüpü hediye etti.

“Koordineli çalışabileceğiz”

Altınova İtfaiye Amiri Süleyman Çavuşoğlu, Sefine Tersanesi yetkilerine araç ekipman konusunda bilgiler verdi. Haberleşme konusunda eksiklerinin tamamlandığını söyleyen Çavuşoğlu, “Toplam 16 adet telsizimiz oldu. Telsiz sistemimizle birlikte yangın ve olaylara müdahale ile olası afet durumunda 112 komuta merkezi, il ve ilçe itfaiyelerimizle koordineli çalışabileceğiz” diye konuştu.