Eğitim çalışmaları devam ediyor

İlçedeki köylerde vatandaşlara yönelik başlattığı afet bilinci eğitimini tamamlayan Altınova İtfaiye Amirliği, kuramlara yönelik çalışmalarına başladı. Kurumlara ilk eğitim, Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi’ne verildi.

Altınova Belediyesi İtfaiye Amirliğince eğitimi çalışmalarına büyük önem verdiklerini ifade eden İtfaiye Amiri Süleyman Çavuşoğlu, “Köylerimizde vatandaşlarımıza yönelik eğitim çalışmalarımızı tamamladık. Gönüllü İtfaiyecilik Kurslarımızı başladık. Şimdi de talepte bulunan kurumlara yönelik eğitimler programları düzenliyoruz.

Hayati bilgiler veriliyor

Eğitimlerde; yangın önleyici tedbirler nasıl alındığı, yangın ihbarının verilmesi, yangınlara ilk müdahale, yangın sınıflarına göre müdahale şekilleri ve yangın söndürme cihazlarının kullanımı hakkında bilgiler veriyoruz.

Eğitimlerdeki amacımız; Kurum, kuruluşların ve vatandaşlarımızın alacağı önlemlerle can ve mal kaybını en aza indirmek, hasarları azaltmak, ev, araç, orman ve anız yangınları hakkında bilgiler vermek ve asılsız ihbarları önlemektir” diye konuştu.