Altınova Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Garaj Amirliği Ekipleri, gerçekleştirilecek Liselere Giriş Sınavı (LGS) öncesinde Altınova’da sınavın yapılacağı okullarda temizlik ve dezenfekte çalışması yaptı.

Belediye ekipleri, ilçedeki okullarda kapı kollarından masa ve sıralara kadar her yeri karış karış dezenfekte etti. Sınıflar, sınav günü tekrar açılmak üzere giriş çıkışlara kapatıldı. Ekipler ayrıca, öğrencilerin sınav arasında kullanacağı okul bahçelerini de temizleyerek dezenfekte etti.

Öte yandan Altınova Belediyesi ekipleri, 27-28 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan YKS

(Yükseköğretim Kurumları Sınavı)’na yönelik de okullarda aynı çalışmaları gerçekleştirecek.

“Gerekli çalışmalar yapıldı”

Altınova Belediyesi Fen İşleri Garaj Amiri Yusuf Yılmaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Öğrencilerimiz ve velileri rahat olsun. Altınova Belediyesi olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte Altınova’da sınavın yapılacağı okullarda gereken tedbirleri aldık. Okullarımızın içini, dışını ve bahçesini temizleyerek dezenfekte ettik. Öğrencilerimiz sadece girecekleri sınava odaklansınlar. Hem Liselere giriş sınavında hem de önümüzdeki hafta sonu gerçekleştirilecek olan üniversite sınavlarında tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz” dedi.

LGS Merkezi Sınavı, 20 Haziran 2020 Cumartesi günü yurt içi ve yurt dışı tüm sınav merkezlerinde Türkiye saati ile birinci oturum 09.30’da, ikinci oturum 11.30’da başlayacak.