Altınova’da Demokrasi Nöbetinin 26. ve final bölümünün konuğu radyo ve televizyon programcısı, tarihçi, yazar Talha Uğurluel oldu.Tarihi gerçeklere değinen Uğurluel, dizilerde gösterilenlerin gerçeklerin alakasının olmadığını söyledi.

Demokrasi nöbetinin final bölümünde; Altınova Kaymakamı Nurullah Kaya, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Subaşı Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal, Altınova İlçe Emniyet Amiri Murat Teber, AK Parti Yalova İl Başkan Yardımcısı Bayram Koçgündüz, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Zafer ve yönetimi, il genel ve belediye meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri vatandaşlar katıldı.

Gecede konuşan Altınova Kaymakamı Kaya ve Altınova Belediye Başkanı Oral, 26 gündür nöbet tutan vatandaşlara, emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlar ile alanda görev yapan belediye çalışanları ile gönüllülere teşekkür ettiler.

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, olası bir durum halinde vatandaşların toplanma yerinin mevcut nöbet alanı olduğunu açıkladı.

Demokrasi nöbetinin tutulduğu alana, Altınova Belediye Meclisi’nin Ağustos oturumunda alınan kararla,‘15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Alanı’ ismi verilmişti.

Gece, alanda yapılan törenle ‘15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Alanı’ tabelasının açılışı protokol tarafından gerçekleştirildi.

Altınova Belediyesi tarafından yaptırılan 300 metrelik Türk Bayrağı ile yapılan fener alanı, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve dua ile son buldu.