İYİ Parti Yalova İl Başkanı Erol Tatar, 1 Temmuz 2021 Perşembe günü Yalova Belediyesinin önünde yaptığı basın açıklamasında, “Milliyetçi Hareket Partisi Lideri merhum Alparslan Türkeş’in adının Yalova’da bir caddeye verilmesi taleplerinin 1 yıldır sonuçlanmadığını” belirtmişti.

Yapılan bu açıklamanın ardından Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Temmuz Ayı Belediye Meclis Toplantısının 2. Oturumunda bir yıl önce, Başbuğ Alparslan Türkeş’in adının Rıhtım Otoparkının önündeki caddeye verildiğini hatırlatmıştı.

Konuya hâkim olan Başkan Altun, Erol Tatar’a şu ifadelerle yanıt verdi; “Sayın İYİ Parti İl Başkanı Erol Tatar; muhalefet yapmak için muhalefet yapılmaz. Gündemde kalmak için böyle basit siyaset yapılmaz. Açıklamalarınız, sizin Yalova’ya ne kadar hâkim olduğunuzu (olmadığınızı) göstermiştir.

Bu açıklamalar ile Milliyetçi kesimin partinizden kopmalarının önüne geçebilmeniz imkansızdır. Eğer bu hata sizinse, istifa edin; yok danışmanlarınızın hatası ise onların istifasını alın…”