Törene; Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova AK Parti Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ve Meliha Akyol, AK Parti Yalova Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Öztabak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selim Karahan, İl Özel İdaresi yetkilileri ve amatör spor kulüplerin yetkilileri katıldı.

Karahan, “4594 adet malzeme dağıtılacak”

Törende konuşan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Karahan, “Her türlü alt yapı, üst yapı çalışmalarımızın dışında sporda da çalışmalar yapmak, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan koparıp spora yöneltmek en önemli amaçlarımızdandır. Bununla ilgili protokollerimizi de imzaladık, çalışmalarımız sürecektir. Burada amatör spor kulüp temsilcilerimiz ile temsili bir dağıtım töreni gerçekleştireceğiz. 48 kulübe 74 kalem malzeme dağıtımı yapacağız. Eşofman, top, dizlik v.b birçok malzemeler içindedir. Gelen talepler doğrultusunda hazırladığımız 4594 adet malzemeyi dağıtacağız. Bu malzemelerin değeri yaklaşık 285.000 TL’dir. Bizim ortaokul-lise yıllarımızda bir tane top alınmıştı. Nöbetçi öğretmen gözetimindeydi, o topu biz alamıyorduk. Okullar arası müsabakalarda kullanılıyordu. Bir de pinpon oynardık. Onun topu da delindiği veya zarar gördüğü zaman parasını cebimizden vermek zorunda kalırdık. Şükürler olsun ki o günlerden bu günlere geldik. Öncelikle Sayın Valimiz Muammer Erol’a, İl Genel Meclis Üyelerimize ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Akyol, “Bu günleri görmekten dolayı çok mutluyum”

Törende konuşan Milletvekili Akyol, “Göz yaşartıcı bir tablo. Ülkemizin nerelerden nereye geldiğini çok açık ortaya koyan bir tablo… Burada bulunmaktan çok mutlu oldum. Hükümetimize, Sayın Valimize, İl Genel Meclis Üyelerimize ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Büyükgümüş, “Spora verilen desteği çok önemsiyorum”

Son konuşmayı yapan Milletvekili Büyükgümüş, “Yalova’da spor faaliyetlerinde de bulunmuş bir kardeşinizim. Yenimahallespor kulübünde kaleciydim. Eski bir minibüsle maça giderdik. Bir maç bizim tozluklarımız olmazdı, bir maç karşı takımın tozlukları olmazdı. Tozluksuz da sahaya çıkmak yasak olduğu için tozluğu olmayan kulüp hükmen mağlup sayılırdı. O yüzden oynayanlar oynamayanlardan alıp tozlukları kendi aramızda paylaşırdık. Ama o yıllarda geliştirdiğimiz muhabbet, bu yıllarda da devam ediyor. Bizleri, gençleri bir araya getiren, kötü alışkanlıklardan koruyan hayatı öğrendiğimiz bir alan… O yüzden buraya verilen desteği ben çok önemsiyorum. İnşallah önümüzdeki dönemlerde verilen destekleri arttırarak devam ettiririz” diye konuştu.