100. Yıl Vizyonu kapsamında yeniliklerini sürdüren AA'nın tarihe not düşen haber ve fotoğraflarının yer aldığı yıllıklar, araştırmacılar ve arşiv tutkunları için el kitabı niteliğini taşıyor.Yıllıklarda, bir bölümü ödül de almış çok sayıda fotoğrafla zenginleştirilmiş konu başlıkları kronolojik akış içinde yer alıyor.Anadolu Ajansı (AA) 92 yıllık birikiminin güzel ürünlerini bu kez 2012 yıllıklarıyla sürdürüyor.

  Ajans, tarihinde ilk kez 3 dilde birden yıllık hazırlayıp, 2012 yılının en önemli olaylarını kronolojik akış içinde, çok sayıda fotoğraflarla bütünleştirip okuyuculara sundu.AA, 100. Yıl Vizyonu kapsamında çalışmalarını sürdürürken, bu yıl ilk kez formatı aynı, içerikleri farklı Türkçe, İngilizce ve Arapça yıllık hazırladı.Satışa bugün sunulan yıllıklarda, dünyada ve Türkiye'de 2012'de öne çıkan olaylar kronolojik sıra ve yüksek kaliteli fotoğraflarla bütünleştirildi.

  AA Kurumsal İletişim Müdürlüğü tarafından hazırlanan yıllıkta, ajansın deneyimli editörlerinin titizlikle seçip yeniden kaleme aldıkları, yoğun geçen 2012'nin önemli konularına yer verildi.Geçen yıl 100. Yıl Vizyonu'nun ilk ürünü olarak hazırlanan ''Anadolu Ajansı 2011 Yıllık'' adlı eser, araştırmacılar ve arşiv tutkunları başta olmak üzere çeşitli kesimler tarafından büyük ilgi görmüştü. 

Yıllığın önemli bir kaynak kabul edilmesini ve ilgi görmesini dikkate alan AA yönetimi, bu yıl Türkçenin yanı sıra Arapça ve İngilizce olarak da basılmasını kararlaştırdı. AA'nın muhabir ve foto muhabirlerinin, Türkiye'nin her köşesinde ve dünyanın sıcak bölgelerinde doğrudan izleyip tanıklık ettikleri olaylara ilişkin haber ve fotoğraflar, birim editörleri tarafından yeniden değerlendirmeye tabi tutuldu.

  Önemli gelişmelerin habere dönüştürüldüğü metinler, yıllıkta bir bölümü ödül de kazanmış olan fotoğraf kareleri ile bütünleştirildi.

  Önemli kaynak eser

   Anadolu Ajansı'nın tarihe not düştüğü, muhabirlerinin sıcak olayların içinden doğrudan bildirdiği haber ve fotoğraflara öncelik verilen yıllık, içerik kadar görsel yanıyla da beğeni kazandı. 

  Yıllık, siyasetten sanata, ekonomiden spora, Türkiye ve dünyanın değişik noktalarında 2012 yılında hafızalara kazınan olay ve kişiler baz alınarak, kronolojik bir akışla hazırlandı. Benzerlerinden farklı olarak kronolojik sıralamanın özellikle araştırmacılar ve arşiv meraklıları için kolaylık sağlayan yıllıklar, önemli bir kaynak eser ve el kitabı niteliği taşıyor.

  Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak 3 dilde hazırlanan ve bugün piyasaya sunulan yıllıklarda, yüksek çözünürlüklü fotoğraflarla desteklenen iki bine yakın konu sunuluyor.

Kaynak: AA