Programda açılış konuşmasını yapan Anadolu Gençlik Derneği Yalova Şube Başkanı Mustafa Özen; "Biz Anadolu Gençlik olarak, tüm Müslümanların kıblesi olan Kâbe'nin bulunduğu, şehirlerin anası Mekke şehrinin fethini özellikle genç nesle her yıl tekrar tekrar hatırlatmanın önemine inanıyoruz.Gün, yenigüneyaralananyadaöldürülenmasuminsanlaradairhaberlerleuyandığımız bu dünyada, yeni neslin fetih kavramının inancımızdaki yerini bilmeleri gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Özenkonuşmasınışusözlerlesürdürdü; “Aynı şekilde şehit kanlarıyla sulanmış ülkemizin gündemine ekranlarla, manşetlerle, haber postallarıyla sokulan yılbaşı eğlencesi adı altındaki kokuşmuşluğa da en güzel şekilde cevap vermek için burada olduğumuzun farkındayız"  dedi.

ProgramdaAnadoluGençlikDerneği Yalova Üniversite Komisyonu’ndan, Yemenli Hamid Al-shargi Kuran-ı Kerim tilaveti yaptı.

Yalova Üniversite Başkanı Yasir Aksoy'un, Mekke'nin Fethi şiirini okumasından sonra Anadolu Gençlik Derneği Yalova Ortaöğretim Komisyonu Tiyatro Kulübü tarafından hazırlanan, "Dinidar Gençlik Tiyatro Oyunu" seyircilere eğlenceli dakikalar yaşattı.

Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkan Baş Danışmanı Cemal Yılmazda, Mekke'nin Fethi'nin Tarihi ve Günümüze etkileri konulu bir sunum yaptı.