''Kadının Gücü'' sloganı ile yola çıkan ve birbirinden renkli etkinliklerin yapıldığı Sanat Fest el sanatları festivali 5, 6, 7, 8 Eylül tarihlerinde gerçekleştirildi. Çeşitli etkinlikler, söyleşiler ve konserlerin gerçekleşti.

Toplumun yarısını oluşturan kadının gerçek hayattaki statüsünü, varlığını hissettirmek için yapılması gerekenler ile kadın üzerinde uygulanan mobing ve cam tavan etkisinden kurtulmak için neler yapılmalı fikir paylaşımı yapıldı.

Anıl konuğu olduğu etkinlikte, ‘’Toplumun yarısını oluşturan biz kadınlarız. Yaşamın bereket sembolü olan kadın, yaşam hakkından maalesef ki tam anlamı ile yararlanamıyor. Yok farz edilen kadın gıda, eğitim, sağlık ve mülkiyetten yeterince yararlanamıyor. Hak ettiğimiz yerlerde olamıyoruz. Çalışan kesiminde %50’sini aştığımız halde, mülk ediniminde %1’lerdeyiz. Kanun yapıcılar, üst düzey yöneticiler ve müdürlerin %10'u, rektör ve dekanlıklarda %5'i, kadınlar mecliste de yeterince yok. 81 ilin için 33 ilimizden kadın vekilimiz yok. Yerel yönetimlerde belediye başkanlıklarında ve belediye meclislerin de de yeterince kadın yer almamaktadır. Yüksek yargıda, bürokraside, sendikalar, odalar ve sivil toplum kuruluşlarında da durum aynı ya kadın yok yada sembolik durumda olacak kadar azdır.

Biz kadınların üzerine çok görev düşüyor. Çocuk yetiştirmek yani ''insan'' yetiştirme sanatını çok iyi yapmalıyız. Sonuçta erkekleri de bizler yetiştiriyoruz. onlar bizim çocuklarımız, kardeşlerimiz, babalarımız, amca ve dayılarımız, yani onlara hayat vereniz. Öyleyse yol göstereni de olup, erkek olmaktan önce iyi bir insan olmaya öğretmeliyiz’ şeklinde konuştu.

Biz birlikte güçlüyüz diyen Anıl,‘Hedefimiz, kadın-erkek demeden birlikte yol almak, birlikte güçlü olmak ve birlikte dünyayı güzelleştirmeyi başarmak olmalı’ diyerek sözlerini tamamladı.

Kent Konseyi Başkanı Nurten Anıl'a, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan adına teşekkür belgesi ve plaket taktim edildi. Organizasyon kapsamında katılımcılara İzmit'in tarihi yerleri de gezdirildi.