GAZİLER, COŞKUN’A DERNEK FLAMASI HEDİYE ETTİLER
        Yalova AK Parti Milletvekili Temel Coşkun geçtiğimiz hafta 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma haftası kapsamında düzenlenen programlar çerçevesinde Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’ne ziyaret gerçekleştirmiş, gazi ve şehit çocuklarına hediye dağıtmıştı.
    Milletvekili Coşkun’un , gazileri ve şehit ailelerini yılın her döneminde ve zamanında hatırladığını, maddi ve manevi olarak yanlarında bulunduğunu ifade eden, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Yalova Şubesi Başkanı Mustafa Ürkmez ve yönetim kurulu üyeleri, Coşkun’a teşekkür ederek, T.B.M.M.’ye iade-i ziyaret gerçekleştirdiler.
        Ürkmez, “Sayın Milletvekilimiz gazilerimize, şehit yakınlarımıza ve derneğimize önem vermiş, bizlere her daim ilgi ve alakasını göstermiştir. Yalova’da yoğun çalışma temposunda dahi bizlere zaman ayırmış, çalışmalarımızla ilgilenmiş ve destek vermiştir. Geçen hafta yaptığı dernek ziyareti ile bizleri ayrıca sevindirmiş, dernek üyesi arkadaşlarımızın çocuklarının da gönlünü kazanmıştır. Milletvekilimize gazi arkadaşlarımızla birlikte hem kendi adımıza hem de dernek üyelerimiz adına ‘Dernek Flamamızı’ hediye ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz, derneğimize gösterdiği ilgiden ötürü teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.
         Coşkun, “Devletimiz tüm imkânları ile şehit yakınlarının her zaman yanındadır. Vatanın bölünmez bütünlüğü, milletin huzur ve güvenliği için canlarını feda eden şehitlerimizin dul ve yetimleri milletimize ve devletimize emanettir. Biz biliyoruz ki, sizlerin ve şehitlerimizin yakınlarının hakkı hiçbir zaman ödenmez. Şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz onurumuzdur.
        Ülkemizde kardeşliği, barışı, huzuru ve refahı tesis etmek için Başbakanımız ve Hükümetimiz çok ciddi ve hassas bir çalışmayı yürütmektedir. Tek bir gencimizin daha burnu kanamasın diye, analar, babalar, kardeşler, eşler ve çocuklar daha fazla acı çekmesin diye, daha fazla ocaklara ateş düşmesin diye çabalayan ve çalışan Hükümetimiz, hassas bir süreci yürütmektedir. Bugüne kadar hiçbir inisiyatif almayanlar bugün sadece eleştiriden öteye bir şey söylememektedirler. Milletimizden destek bulan bu süreç inşallah başarı ile sonuçlanacaktır. Allah'ın izniyle milletimizin başını öne eğecek hiçbir adım atmayacağız. Şehitlerimizin kemiklerini sızlatacak hiçbir girişimin içinde olmayacağız. Terörle mücadeleye her ne olursa olsun devam edeceğiz, akan kanın durması için de yapılması gerekenleri de yapacağız.
        Yalova’dan buraya kadar gelmek ile beni gururlandırdınız, onur verdiniz. Her birinize ve selamlarını ileten değerli gazilerimize ve şehit yakınlarımıza ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Hediye etmiş olduğunuz Dernek Flaması benim için çok ama çok değerli, masamın yanı başına asacağım” dedi.
 
GAZİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN DAVET
        Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Görme Engelliler Öğretmenliği Bölümü öğrencileri, Milletvekili Coşkun’u makamında ziyaret ettiler.
    Ziyarete gelen öğrenciler arasında Yalova’dan Ankara’ya üniversite eğitimi için gelen öğrenciler ve AK Parti Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi başkanı da vardı. Üniversitede gördükleri Görme Engelliler Öğretmenliği Bölüm dersleri ve eğitimlerini anlatan öğrenciler, Milletvekili Coşkun’dan projeleri için destek istediler. Yalova Milletvekili Temel Coşkun’u özellikle ziyaret ettiklerini vurgulayan öğrenciler, Coşkun’a engellilere yapılan hizmet ve yatırımlar ile ilgili sorular sordular, siyasetin gündemine dair konularda görüşlerini ve fikirlerini ifade ettiler.
        Öğrencilerle bire bir ilgilenen ve görme engelli öğretmen adaylarına mesleki hayatları ile ilgili tavsiyelerde bulunan AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, “Engelliler ile ilgili konularda Başbakan’ımızın özel hassasiyeti ve ilgisi, Türkiye’de engellilere bakışı değiştirmiş ve onlar için yapılan çalışmaların hız kazanmasında en önemli faktör olmuştur. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın yapmış olduğu yenilikler ve çalışmalar, engellilerimizin yaşam standartlarının geliştirilmesi için bir kazanım olmuştur.
Ayrıca, AK Parti Genel Merkez’imizde Yaşlı ve Engelli Çalışma Grubu kurulmuştur ve engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştıracak birçok konuda tespit ve çalışmalar sürdürülmektedir. Ben de Yaşlı ve Engelli Çalışma Grubunun bir üyesiyim, çok önemli konularda tavsiye ve öngörüler oluşturduk, çeşitli kurum ve kuruluşların görüşleri, bireysel ve kurumsal olarak uygulanan modelleri incelemekte ve tartışmaktayız.
        Engellilerimizin en önemli iki hakkı olan eğitim ve istihdam konuları AK Parti Hükümetlerince çözüme kavuşturulmuştur. Engellilerimiz kabullenmemiz gereken bir sosyal kesim değil, hakları teslim edilmesi gereken vatandaşlarımızdır. Hükümetlerimiz çalışmalarını bu doğrultuda yürütmektedir. Engellilere sağlanan istihdam projelerinden eğitim projelerine, engelli sporcularımızın desteklenmesinden yerel yönetimlerin yatırımlarının engelli bireylere uyarlanmasına kadar birçok yeni uygulama başarılı bir şekilde hayata geçirilmiştir” dedi.
   Siyasetin gündemine dair bir takım sorular soran ve değerlendirmede bulunan öğrenciler Milletvekili Coşkun’a, ‘Milli birlik ve beraberlik projesi’ ile ‘İsrail’in özür dilemesi hakkındaki düşüncelerini ve ‘Türkiye siyasetinin dünü ile bugünü arasındaki gelişmeler’ hakkında görüşlerini sordular.
 Eğitim Fakültesi öğrencileri gençlerin galeyana getirilmeye çalışıldığını ifade etmesi üzerine Coşkun, tavsiyelerde bulundu.
    Türkiye’nin, küresel barış vizyonu ile dünyada barışın ve huzurun savunucusu, ilkeli ve kararlı siyasetin, dik duruşun sembolü, halkına güven veren bir lider tarafından idare edilmesinin bir fırsat olduğunu ifade eden Yalova Milletvekili Temel Coşkun, “Ülkemizde düne göre birçok algı değişti. Artık eskisi gibi insanımızın eline sopalar, silahlar verip bizi birbirimize düşürme çabalarının nafile olduğunu herkes anladı. Herkesin, karanlık ellerin, kavga yanlısı kışkırtmaların milletimizden karşılık bulamayacağını bilmesi gerektiğine inanıyorum. Artık kaba kuvvetin, zorbalığın yerini fikirler, düşünceler almıştır.
    Barış ve refahın, huzurun temini için söyleyecek sözü, öneri ve tavsiyede bulanacak vizyonu olmayanların; ülkemizin ve milletimizin menfaatine bir çaba içerisinde olduklarını kim iddia edebilir? Türkiye hala sokak kavgalarının yaralarını sarmaya çalışırken, hafızalarımızda o korkunç ve yaşanan çirkin olaylar yerlerini halen korurken bugün gençliği düşünce dışında bir yola sevk etmek kimsenin kazancına olmayacaktır. Siz bu tür tahriklere kapılmadan kendinizi daha fazla eğitmek durumundasınız, devraldığınız emanet, ülkenize ve milletinize hizmet etme yolunda heyecanınız, gayretiniz, sizden sonrakilere örnek ve yaraşır şekilde olmalıdır.
    Sizler bu ülkenin geleceği, teminatısınız. Yeni Türkiye’yi, büyük Türkiye’yi güvenle ve başarıyla inşa edeceksiniz. Başbakanımız, kendisi için bir hedef, yol belirlerken, 2023 yılına ülkemizi hazırlarken; sizler için de daha uzun bir yolu 2071 yılını işaret etmiştir. Dünyanın gündeminde kriz varken, birçok AB ülkesi dâhil yolsuzlukların eşiğinde iflasa sürüklenirken hamdolsun, ülkemizde büyüme stratejileri, ekonomik yeni atılımlar en önemli gündem maddelerimiz olmuştur. Bu durum, bugünün dünya konjonktüründe her ülkenin, her liderin sahip olabileceği kolay bir durum değildir. İşte bu kararlı ve ilkeli olmaktan, dik durmaktan ve sözünde emin olmaktan, milletinin güvenini kazanmaktan geçmektedir. Bugün bu lider Recep Tayyip Erdoğan’dır, yarının liderleri Recep Tayyip Erdoğan’ları da sizler olacaksınız. Siz, siyasi ve ekonomik fırsatlarla dolu bir geleceğe sahip olacaksınız. Sahip olduğunuz dünyanın en kıymetli, en değerli sosyal ve kültürel mirası ile de inşallah, yalnız kendi milletinizin değil tüm dünya milletlerinin de barış ve kardeşlik umudu olmaya devam edeceksiniz” dedi.