Serin, ‘Özgün etkinlikler seçmeye çalıştık’

Yalova Star Alışveriş Merkezi Mağazalar ve Pazarlama Sorumlusu Adem Arda Serin yapılan 3 günlük şenliklerde yapılan faaliyetleri anlattı.

 Gazetemiz muhabirine; ‘’2014 yılından beri alışveriş merkezinde çalışıyorum. Yalova’da anne ve çocuklar ile ilgili çok fazla etkinlik yapılmadığı için bizler de annelerden gelen yoğun talepler üzerine böyle bir etkinlik yapmaya karar verdik. Etkinlik öncesi, Yalova anneleri ile toplantılar gerçekleştirdik. Özgün etkinlikler seçmeye çalıştık. Profesyonel firmalardan destek aldık, profesyonel derken insanların kalbine dokunmayı seven firmalardan bahsediyorum. Reklam amaçlı değil, müşteri verimliliğini ön planda tutmaya çalışan firmalar ile çalıştık.’’

Serin, ‘Etkinlik çalışmaları 2 ay önce başladı’

Serin; ‘’2 ay öncesinden etkinlik programlamalarına, etkinlik tanıtımlarına başladık. Yalova’nın en iyi en hızlı şekilde etkinliği duyacağı reklam alanlarını kullanmaya başladık. 17, 18 ve 19 Ocak günleri ‘Anne çocuk şenliği’ etkinliğini gerçekleştirdik” dedi.

Etkinlikler 3 gün sürdü

Etkinlik içeriği ile ilgili bilgi veren Serin; ‘’17 Ocak Cuma günü başlayan etkinliğimiz sırasıyla; bando ve kortej ekibi gösterisi, Yalova sanat küçük yaş bale gösterisi, bando kortej ekibi gösterisi, profesyonel sahne jonglör tek teker gösterisi, masal evim by Emirhan çocuk defilesi, Yalova sanat latin gösterisi, Yalova sanat çocuk dans gösterisi atölyesi, bando kortej ekibi gösterisi, Op. Dr. Filiz Ciğerim ile söyleşi, çizgi karakter maskot ekibi gösterisi şeklinde gerçekleştirildi.”

Serin, ‘Ücretli ve ücretsiz etkinlikler oldu’

Atölye Workshop etkinliklerinin de gerçekleştirildiğini dile getiren Serin; ‘’Ücretsiz ve ücretli atölye etkinlikleri gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında ücretsiz olarak, çocuk aktivite, çikolatalı elma yapımı atölyesi, kum boyama atölyesi, çikolatalı elma yapımı atölyesi, çömlek yapım atölyesi, el baskısı-boyama atölyesi, çiçek dikim atölyesi, Eda Alpaslan make up ‘pratik anne makyajı’ workshop atölyesi, mandala boyama ve annelere özel sirke yapımı etkinlikleri gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında ücretli olarak, tshirt boyama atölyesi, ahşap boyama atölyesi, ebru sanatı atölyesi, saksı seramik boyama atölyesi etkinlikleri oldu.’’

Serin, ’12:00-19:00 arası etkinlikler ve workshoplar oldu’

Star Alışveriş Merkezi olarak, 17 Ocak Cuma günü yaklaşık 25.000, 18 Ocak Cumartesi günü 28.750, 19 Ocak Pazar günü 32.000 kişiyi ağırladıklarını dile getiren Serin; ‘’Pazar günü alışveriş merkezimize bugüne kadar ağırladığımız misafir sayısının en yüksek olduğu rakamı yakaladık. Workshoplarımız, saat 12:00-19:00 arasında gerçekleşti. Etkinliğin ikinci günü mikrofondaki ses açılışı ile başlayıp, robot şov gösterisi, harika bebekler sahne gösterisi, Captain Amerika ile yüz boyama-sosis balon etkinliği, tahta bacak alan gezintisi ve çizgi karakter maskot ekibi gösterisi ile devam etti.”

Serin, ‘240 adet hediye verildi’

Serin; ‘’Söyleşilere 2000’e yakın anne katıldı. Etkinliğin son günü bir çekiliş düzenledik. Çekiliş için 240 adet hediye hazırlandı. Hediye çekleri, takı, takım elbise, kravat vb. hediyelerin olduğu çekilişi yaptık. Etkinlikte 7 farklı firma yer aldı, sponsorluklar oldu. Yaman anne, hassas anne gibi ünlü annelerimizin katıldığı ve aynı zamanda kitap yazarları olan annelerimiz çok ilgi gördü. Söyleşi çok ilgi gördü ve soru cevap şeklinde gerçekleşti.” dedi

Serin, ‘Anne ailenin en önemli bireyi’

Etkinlik ve projelerin devam edeceğini ve yapılacak olan etkinliklerin sosyal medyadan anketlerle sunulduğunu ve Yalova halkının istekleri doğrultusunda çalıştıklarını dile getiren Serin; ‘’Bu etkinlikte hedefimize ulaştık. Sanat ruhu insanda eksik olduğunda insanın manevi duyguları tam olarak ortaya çıkmaz. Hedefimiz insanlara sanatı sevdirmek, insanlarla sanatı bütünleştirmekti. Bu sebeple de sanat ruhunu çocuklarımıza ve annelerimize aşılamak istedik. Çocuklarımızı sosyal medyadan uzaklaştırıp, daha çok uygulamalı etkinlikler yapmak istedik. Annelerimizin de birbirleriyle tanışmasını ve etkinliğe katılım sağlamasını istedik. Etkinlik için çok olumlu yorumlar aldık. Etkinliğe katılan annelerimize ve çocuklarımıza teşekkür ediyor ve onları her zaman bekliyoruz. Annelerimiz bizim için ailenin en önemli bireyi. Bizler kadına şiddetin bu kadar gündemde olduğu bir dönemde onlar için böyle bir organizasyon düzenlemek istedik.”

Serin, basın ile ilgili olarak da; ‘’Basın bizler için çok önemli. Ülkemizde olan olayları tarafsız bir şekilde basından öğreniyoruz. Basın mensupları canını düşünmeden tüm olumsuzluklara rağmen işini yapıyor, tarafsız bir şekilde bizlere bilgi sunmak için mücadele ediyor. Basın mensuplarına işlerini canı gönülden yaptıkları için çok teşekkür ediyorum.” Dedi.