Yalova’da ‘Dur’ ikazına uymayan şüpheli araçtaki şahıslar, araçtan atmaya çalıştıkları uyuşturucu sebebiyle ve polisin ısrarlı takibi sonucunda yakayı ele verdiler. Yalova İl Emniyet Müdürlüğü konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Yalova İl Emniyet Müdürlüğümüz koordinesinde Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotim Ekipleri tarafından İlimiz geneli ve geçiş güzergahında Uyuşturucu Madde Nakli ve Sevkiyatı ile Ticareti yapan şahısların tespiti ve yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalar neticesi;

19.12.2022 günü Osmangazi Köprüsü Yalova İstikameti Gişelerde Ekiplerin ‘Dur’ ikazına uymayan ve takip esnasında araç içerisinden uyuşturucu madde olabileceği değerlendirilen şüpheli bir paketin atıldığı görülmüştür.

35 KC ... Plaka Sayılı Araç ile içerisinde bulunan şahıslar ısrarlı takip neticesinde İlimiz Çiftlikköy Kılıç Mevki Gişelerde yakalanmışlardır. Otoban kenarında atılan uyuşturucu madde ve şahıslar ekip görevlilerimiz tarafından yakalanarak etkisiz hale getirilmişlerdir. Yapılan tespitte araç içerisinde bulunan S.D ve A.E isimli şüpheliler gözaltına alınmışlardır.

 Uyuşturucu Maddeler Arama Dedektör Köpeği Zeytin eşliğinde araç ile şüpheli şahıslar üzerinde yapılan aramada;

2.521 Adet Ecstasy Sentetik Tablet

1078 Gram Esrar Maddesi

96.68 Gram Metamfetamin Maddesi

42.76 Gram Kokain Maddesi ele geçilmiştir.

Ekiplerimiz tarafından yakalanarak gözaltına alınan şüpheliler Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak Suçundan yürütülen tahkikat sonrası adli makamlara sevk edilmiştir.”

Nilüfer Yakıcı