İl Müdürlüğünde düzenlenen toplantıya İl Müdürü Suat Parıldar, Pendik Veteriner Kontrol Enstitüsünden konu uzmanları Doç Dr. Taraneh Öncel ve Dr. H.Hüseyin Ünal, İl Müdür Yardımcısı Selçuk Yaman, Arıcılar Birliği Başkanı Mustafa Alaybeyoğlu ve birlik üyesi arıcılar ile İlçe Müdürlüklerinden teknik personeller katıldı.

İl Müdürü Suat Parıldar toplantıda yaptığı konuşmada; Arıcılıkta Varroa Hastalığı, arı sağlığı, arı ürünleri üretimi ve bitkilerin polinasyonu üzerinde ciddi zararlar oluşturmaktadır. Dünyada olduğu gibi ülkemizde de büyük ekonomik kayıplara neden olmakta ve ülke arıcılığımızı tehdit eden önemli dış parazit hastalıklarından biri olarak kabul edilmektedir. Varroa’ya karşı mücadelede başarılı olmak için toplu bir mücadelenin yapılması zaman, emek ve ekonomik olarak tasarruf sağlayacaktır. Bu nedenle kontrol metotlarının anlatılması ve yaygınlaştırılması gerekmektedir. Dünyada ve Türkiye’ de son yıllarda varroa nedeni ile yaşanan arı kayıplarının fazla olması nedeniyle İl Müdürlüğü olarak arıcılarımızı bilgilendirmek ve arı kayıplarını en aza indirmek istedik. Bu doğrultuda siz değerli arıcılarımıza en çok yararı olacağına inandığımız Pendik Veteriner Kontrol Enstitüsünden konu uzmanları Doç Dr. Taraneh Öncel ve Dr. H.Hüseyin Ünal’a davetimize icabet ettikleri ve siz değerli arıcılarımızın toplantımıza gösterdiği ilgiye teşekkür ediyor, toplantımızın yararlı olmasını diliyorum” dedi.

Suat Parıldar’ın konuşmasının ardından Pendik Veteriner Kontrol Enstitüsünden konu uzmanları Veteriner Hekimler Doç Dr. Taraneh Öncel ve Dr. H.Hüseyin Ünal Varroa Hastalığının zararları ve mücadele yöntemleri hakkında arıcılara sunum eşliğinde bilgiler aktardı.

Öğleden sonra da İlçe Müdürlüklerinden ilgili personellere ''2019 Arıcılık İş ve işlemlerinin değerlendirilmesi ve 2020 Sabit ve Gezginci Arıcılık Kararlarının Alınması'' ile ilgili bilgiler verildi.