Makamında bir süre Arjantin’den gelen misafirlerle sohbet eden Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, “Böyle güzel bir heyeti şehrimizde görmekten mutluluk duyuyoruz. Umarım burada güzel günler geçirirsiniz. Güzel hatıralarla ayrılarsınız. Biz, bir iş nasıl başlarsa öyle gider deriz, güzel başladık kardeşliğimiz de güzel devam edecektir” diye konuştu.
         Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal’a misafirperverliğinden dolayı teşekkür eden La Plata Belediye Başkanı Pablo Oscar Bruera, Yalova hakkında Başkan Koçal’dan bilgiler aldı.
             Yalova’nın bir çiçek şehri olduğunu gören Bruera, “Bizim şehrimiz de Yalova gibi bir çiçek kenti. Sizleri kentimize bekliyoruz” dedi.
Arjantin heyeti, Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal’a Messi’nin Arjantin milli takım formasını hediye ederken, Başkan Koçal ise; Yalova’nın minyatür çini çalışması, ebru çalışması ve ilimizi tanıtıcı hediyeler takdim etti.
Daha sonra Belediye Encümen Salonu’nda imza töreni gerçekleştirildi. Hazırlanan iş birliği protokolünü imzalayan başkanlar, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdiler.