TEMA Yalova İl Temsilcisi Faruk Tezcan, İş Bankası Yalova Şubesi Müdürü Umut Baha Yazgı, Sefabey Şubesi Müdürü Gürbüz Maldar, Yalova Şubesi 2. Müdürü Seçuk Kılıç ve Orman ve Su işleri Müdürlüğü görevlileri dikim alanında incelemelerde bulundular.

   Projenin sponsorluğunu İş Bankasının üstlendiğini söyleyen TEMA Yalova İl Temsilcisi Faruk Tezcan,Proje kapsamında Yalova'da Armutlu'da 5 hektarlık (50.000 m2) alanda 7500 fıstık çamı fidesi dikildi. Hayriye Köyü yakınında dikimi yapılan fıstık çamı fideleri önümüzdeki yıllarda köylüler için çok önemli bir gelir kaynağı oluşturacak. Orman ve Su İşleri Bakanlığı uyguladığı bir proje ile çam fıstığı kozalaklarının belli bir program dahilinde köylüler tarafından toplanmasına izin veriyor. Elde edilen yüksek değerli çamfıstığının yanısıra kozalakları da yakacak veya özellikle süs bitkisi toprağı hazırlamada değerli bir katkı maddesi oluyor’ dedi.
  Tezcan, ‘81 ile 81 orman projesinde Yalova başarılı illerin başında geliyor. Oluşacak ormanın yanı sıra çamfıstığı ürünü ve kozalakların önümüzdeki yıllarda büyük bir ekonomik değere dönüşecek olması geleceğe yapılan önemli bir yatırım olarak değerlendirilmelidir. Etrafı tel örgülerle çevrili dikim alanına 2010 yılında dikilen 7500 fıstık çamı fidanının yüzde seksen beşinin tuttuğu, kuruyan fidanların yerine ise yenilerinin dikildiği görüldü. Sponsorluk yapan İş Bankasına, projeyi uygulayan Orman ve Su işleri bakanlığına teşekkür ediyorum’dedi.