Yalova Belediyesi’nde düzenlenen imza törenine Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Bursa Makina Mühendisleri Odası Şube Başkanı İbrahim Mart ve Makina Mühendisleri Odası Yalova İl Temsilcisi Yalçın Oral katıldı.

İki kurum arasında yapılan protokolle asansörlerin standartlara uygun olup olmadığı kontrol altında tutulacak. Asansörün güvenli ve işletme yanından uygun çalıştığını tespit etmek için belediye sınırları içerisinde bulunan yapılardaki asansörlerin yıllık kontrollerinin yaptırılması amacıyla yapılan bu protokolle, asansörler kontrol edilerek günümüz teknolojisine uygun hale getirtilecek.

“İşbirliği İçinde Olmaktan Mutluyum”

Protokol imzalarının atılmasının ardından bir açıklama yapan Bursa Makina Mühendisleri Odası Şube Başkanı İbrahim Mart; “Makina Mühendisleri Odası; güçlü yapısı, teknik kadrosu ve mevzuat bilinciyle Yalova’nın asansörlerini denetim altında tutacak. Böylelikle yaşanabilecek olan asansör kazalarının önüne geçilmiş olacak. Böyle hassas ve toplumsal yaşam açısından önemli olan bir konuda Yalova Belediyesi ile işbirliği içinde olmaktan mutluluk duyduk” dedi.

Başkan Salman, “ Kamuyu Düşünmekle Mükellefim”

"Yalova’nın denetlenmesinin Yalovalı Makine Mühendisleri tarafından yapılması son derece sağlıklı ve doğru buluyorum" diyen Başkan Salman; "Oda temsilciliğini 25 yıl yapan biri olarak bu konuda tarafım. Hem kamudan yana hem de odadan yana tarafım. Konuya ticari bakmak her zaman benim için ikinci plandadır. Belediyeye üç kuruş fazla girecek diye bunu düşünmem. Ama kamuyu düşünmekte mükellefim, hem Vefa Salman kimliğimle hem de Belediye Başkanı sıfatıyla. İşin doğrusunu yaptığımıza gönülden ve yürekten inanıyorum. Zaten protokolümüz devam ediyordu. Bu şekilde de devam etmesinden oldukça mutluyum. Allah kazalardan belalardan korusun ve her iki tarafa da hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.