Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret görüşmeleri bugün saat 11:00'de başladı. Komisyonda, bu yıl ilk kez asgari ücretle geçinen bir işçi de yer alıyor. TÜRK-İŞ'in 5 kişilik heyetine dahil edilen kişi özel güvenlik görevlisi olarak çalışıyor.

‘Asgari ücretli’ temsilcisi olan o kişi Yalova Üniversitesi’nden!

Yalova Üniversitesi Güvenlik Görevlisi Güvenlik İş Sendikası üyesi Gülden Görmez, ilk kez asgari ücretli çalışan olarak komisyona katılan temsilci olma özelliğini taşıyor. 2 çocuk annesi olan Gülden Görmez, kirada oturuyor. Kadın işçinin komisyonda yapacağı konuşma için TÜRK-İŞ'ten hiçbir müdahale yapılmayacağı vurgulandı.

Görmez; “Yalova Üniversitesi Özel Güvenlik Görevlisiyim. Asgari ücretle çalışıyorum. İki oğlumla birlikte yaşıyorum. Oğlumun biri Üniversite okuyor, diğeri yanımda… Lise 2’de okulu bıraktı. Formasını aldım ama hırkasını alamadım. Prosedür gereği, okul yönetiminin hırka ile okula gelmesi gerektiği telkininden sonra oğlum da gurur meselesi yaptı ve bir daha okula gitmedi. Bu enflasyon artışı ve gelen zamlarla birlikte aldığımız ücretin hiçbir hükmü kalmadı. Kiram 850 lira, aldığım maaş; yol ve yemek ile birlikte 1903 lira. Yol yemek için alınan ücret zaten yol ve yemeğe gidiyor. Faturalar derken elimize 200 lira kalıyor, kalmıyor. Kredi kartı kullanmak zorundayız bu durumda. Kartın borcunu kapatmak zorundasınız. Yani mutfağa ne giriyor? Bakliyat, makarna, pirinç giriyor. Bu yüzden bize nefes aldırabilecek, insanca yaşamamızı sağlayacak bir düzeye gelmesini bekliyorum asgari ücretin” dedi.