Altınova Anadolu Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği yönetimi tarafından Altınova’da gelenekselleşen Aşıklar Gecesi’nin konuğu Aşık Serdar Alyakut oldu.

Birbirinden anlamlı sözlerle yazılan şiirlerini, sazının teli ile birleştiren Aşık Alyakut Altınova Anadolu Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği’nin yöneticileri, üyeleri, misafirleri ve ilçe halkından katılım gösteren vatandaşlar tarafından büyük bir beğeni ile dinlendi.

Geceye Yalova Belediyesi bir dönem önceki Başkan Yardımcısı Hikmet Yavuz, gazetemiz imtiyaz sahibi, Yalova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Ayhan Polat, İstanbul Arnavut Köyde faaliyet gösteren Erzurum İli Horasan İlçesi Hacı Halil Köyü Dernek Başkanı Musa Tarhan katılım gösterdi.

Açılış konuşmasında, Yalova’nın Altınova ilçesinde bir ilk gerçekleştirdiklerinin altını çizen Altınova Anadolu Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ferman Durmaz, ‘’Bu gecenin anlamı, birlik, beraberlik, kaynaşma, dayanışma, yok olmakta olan bir geleneği yaşatmak içindir. Altınova ilçesinde ilkleri gerçekleştiren dernek yönetimimiz, yaşantısı, bilgisi, eserleri ve sanatı ile örnek gösterilen Aşık Serdar Alyakut’u sizlerle buluşturmak için bu organizasyonu gerçekleştirdi. Katılım gösteren, maddi ve manevi desteğini esirgemeyen tüm katılımcılara teşekkür ederim’’ dedi.

Durmaz’ın yaptığı konuşmasının ardından söz alan Yalova’nın Erzurumlu kanaat önderlerinden Hikmet Yavuz, geceyi düzenleyen Altınova Anadolu Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetimine ve katılım sağlayan tüm davetlilere teşekkür etti.

Ülkenin içinde bulunduğu durumun vahameti hakkında bilgilendirmede bulunan Yavuz, ‘’Her türlü nimete sahip ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara karşı uyanık durmamız gerekiyor. Bu gece bizleri Aşık Serdar Alyakut, kültürümüzü yaşatan, yetenekli, genç bir kardeşimizdir. Sanatı, bilgisi, duruşu ile geleneğimizi yaşatacak olan kardeşimiz ile sizleri buluşturan Dernek Yönetimine minnettarım’’ şeklinde konuşarak duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Aşıklar Gecesi’nde bir ilk gerçekleştirilerek Erzurum’un damak tadı Cağ Döner, katılım gösteren davetlilere ikram edildi.

Gecenin geç saatlerine kadar süren etkinlik, katılımcılar tarafından büyük beğeni aldı.