Becan mesajında,” Özgür ve bağımsız yaşadığımız bu topraklarda 19 Temmuz Yalova’mızın Kurtuluş Gününü kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz.

 

Hakkı ödenemez vatan evlatlarının verdiği bu kurtuluş mücadelesi sonucu bugün sahip olduğumuz bağımsızlık ve özgürlüğümüzün ilelebet devamı için Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘’Tek bir şeye ihtiyacımız var çalışkan olmak.’’ Bunu kendimiz ve gelecek nesillerimiz için, ülkemiz için, ilimiz için yapmalıyız.

 

Daha gelişmiş bir Türkiye ve Yalova için; çalışmalarımızla, üretmemizle, barış içerisinde birlik ve beraberlik içinde yaşamamızla gerçekleşecektir. Kurtuluş yıllarının acı gerçekleri, hiçbir zaman göz ardı edilmemeli. Bu kutlu günler, gelecek nesillere açık net mesajlar verme ve vatan sevgisini yüceltme açısından da vesile olarak görülmelidir. Bu günlerimiz, Tarihin kahramanlıklarla örülü sayfaları günümüze bütün gerçekleriyle yansıtılmalı, bunlar dünya kamuoyuna da bütün platformlara taşınarak anlatılmalıdır. Böyle olunca kurtuluş bayramları gerçek anlamını bulacak, amacına da ulaşacaktır.

 

15 Temmuz gecesi Milletin iradesine karşı yapılan bu aymaz saldırıyı asla kabul etmeyiz.  Türk Halkı kendini yönetecek güce sahiptir; demokrasiye sahip çıkacaktır. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde benzer girişimler olmuştur ancak hiçbiri amacına ulaşamamıştır. Demokrasilerde milli iradeden daha üstün hiçbir güç olamaz. Yaşananlar halkın iradesine karşı yapılmış gayrimeşru bir kalkışmadır. İş dünyası olarak Cumhuriyetimize sahip çıkıyor, demokrasimizin ve devletimizin yanında olduğumuzu bildiriyoruz” şeklinde konuştu.