Atakent Hastanesi, Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahi Kliniği ile beraber tam teşekkülü kardiyovasküler merkez olarak hizmet veriyor. Kardiyoloji Kliniği olarak 1 yıldan kısa bir sürede 1000’in üzerinde Anjıyo yapan Atakent hastanesi, Yalova halkına hizmet etmeye devam ediyor.

Koroner Anjiyografi’nin, halk arasında damar sertliği olarak bilinen koroner arter hastalığından şüphe duyulduğunda ya da hastalığın belirtileri ortaya çıktığında, bu kalbi besleyen koroner damarları görüntülemek için kullandıkları bir yöntem olduğunu kaydeden Atakent Hastanesi Kardiyoloji Birimi, en sık görülen ve hastalığı işaret eden belirtinin göğüs ağrısı ve eforla olan nefes darlığı olduğunu belirtti.

“Hastalara iki farklı yaklaşımla koroner anjiyografi yapılmasını öneriyoruz”

Hastada kalp krizi tehdidi gibi durumun ciddiyetini gösteren şikayetler olursa diğer testlere gerek duymadan, doğrudan anjiyografi yapılabileceğini ve akut kalp kirizi sırasında da doğrudan anjiyografi yapılabileceğini kaydeden Atakent Hastanesi Kardiyoloji Birimi, “Buradaki amaç, kalp damarlarının görüntülenmesinin ötesinde tıkalı damarı anında tespit ederek kalp krizini durdurmaya yönelik, damarın açılması (Balon ve Stentleme) işleminin yapılması hayat kurtarıcıdır. Bu şekilde hem ölüm riskini azaltmış hem de uzun dönemde geçirilmiş kalp krizinin etkilerinden hastayı kurtarmış oluyoruz.

Hastanın şikayetlerinin daha az ciddi olduğu düşünüldüğünde ikinci yöntem kullanılıyor. Hasta göğüs ağrısı veya belli bir eforla nefes darlığından yakınıyorsa kalp damarlarında bir problem olduğunu anlayabiliyoruz. Burada durum çok acil olmadığı için korner anjiyografi kararını efor testi veya sintigrafi gibi bazı ön testlerle değerlendiriyoruz. Bunlar temel olarak anjiyografi yapılmasına gerek olmadığını gösteren testlerdir. Bu testlerde kalpte kanlanma yetersizliğine ait bulgular varsa bu hastalara anjiyografi olmasını öneriyoruz.” Şeklinde bilgilendirmede bulundu.

Uzman Kardiyolog Murat Bilgin

Klinik ilgi alanları; Girişimsel Kardiyoloji, Kalp Pilleri, Elektrofizyolojik Çalışma ve Ablasyon, Kalp Ritim Bozuklukları, Hipertansiyon, Koroner Arter Hastalığı, Kalp Yetmezliği olan, Uzman Kardiyolog Murat Bilgin, 30.07.1981 tarihinde Trabzon’un Sürmene ilçesinde doğdu.

2000-2007, 2008-2012 yıllarında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan Bilgin, 2012- 2017 yıllarında Ankara Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, 2017- 2018: Özel Adana Sezar Hastanesinde görev yaptı. Yabancı dili İngilizce olan Uzman Doktor Bilgin’in Yüksek Lisans Tezi; Evaluating Functional Capacity, and Mortality Effects In The Presence Of Atrial Electromechanical Conduction Delay In Systolic Heart Failure Patients.