Atakent Hastanesinin Glutatyon açıklaması:

“Glutatyon molekülü 3 aminoasitten oluşan bir peptiddir. Glutatyon insan vücudunda sürekli olarak oluşan serbest radikaller ve toksik maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasında rol oynayan çok güçlü bir antioksidandır. Hastalıkların birçoğunun oluşum mekanizmasında vücutta biriken serbest radikaller ve bunların yol açtığı hücre harabiyeti önemli yer almaktadır. Sigara ve alkol kullanımı, hava kirliliği, stres, gürültü, kullandığımız deterjanlar ve temizlik ürünleri, yediğimiz yiyecekler, ilaçlar, kimyasal maddeler, radyasyon vb. gibi pek çok etkenler serbest radikallerin oluşumuna yol açar.

“Glutatyon, serbest radikalleri etkisiz hale getiriyor”

Yaşlanma, insülin direnci ve diyabet, bazı kanserler, kalp ve damar hastalıkları, Parkinson, multipl skleroz, inme (felç) gibi nörolojik hastalıklar, fibromiyalji ve kronik yorgunluk sendromu, birçok kronik/dejeneratif hastalıkların oluşumunda serbest radikallerin artışı önemli bir etkendir. Glutatyon hücrelerde ve dolaşımda bulunan serbest radikalleri yakalayıp etkisiz hale getirir. Glutatyon bu hastalıkların oluşum riskini azaltır.

“En etkili yöntem, damardan almak”

Glutatyon karaciğer tarafından üretilen ve karaciğerin detoks fonksiyonunu sağlayan ana maddedir. Yaşlanma, yetersiz beslenme ve çevresel faktörlerin etkisi ile hücreler ve dolaşımdaki glutatyon seviyeleri zamanla azalır. Bu azalma sonucu toksik maddeler vücuttan uzaklaştırılamaz ve hücre hasarı başlar. Glutatyonu arttırmanın en etkili yolu intravenöz (damardan) almaktır. 5 hafta süreyle haftada 1 kez, her 6 ayda bir alınan glutatyon tedavisi yaşlanmanın etkilerinin yavaşlatılmasında, hastalıkların önlenmesinde ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde çok önemli bir rol oynar. Ağız yoluyla alınan glutatyon takviyeleri, okside formda olduğundan vücutta biyoyararlanımı ve etkisi azdır, tercih edilmemektedir.”

Glutatyon tedavisinin faydaları şu şekilde aktarıldı:

1-Hücereleri korur ve yaşlanma belirtilerini geciktirir, anti-aging etkilidir

2-İnsulin direncini azaltır

3-Oksidatif stresi azaltır

4-Karaciğer yağlanmasını geciktirir

5-Kas performansını arttırır

6-Parkinson hastalığı belirtilerini azaltır

7-Sigaranın yol açtığı toksik etkiyi yok eder

8-Romatizmal hastalıkların tedavisinde destek olur

9-Sedef hastalığında cilt lezyonlarının azaltılmasında etkilidir

10-Kronik yorgunluk, halsizlik ve ağrı semptomlarını düzeltir.