Atakent’in tuz uyarısı: Aşırı tuz tüketimi kişinin kan basıncını yükselterek inme, kalp krizi ve diğer kalp hastalıkları risklerinin artmasına sebep olmaktadır. Sağlıklı bir toplum için günlük ne kadar tuz tükettiğimizin ve fazla tuz tüketiminin yaratacağı sağlık sorunlarının farkında olmalıyız. Hazır tüketilen gıdalardaki, hazırlanma aşamasında bulunulmayan öğünlerdeki tuz oranları mutlaka göz önünde bulundurmalı ve tuzluk kullanımından da kaçınılmalıdır.

Aşırı tuz tüketimini azaltmak için:

*Yaptığınız yemeklerde kullandığınız tuz miktarını yavaş yavaş azaltın.

*Yemeklerinizi lezzetlendirmek için tuz yerine çeşitli baharatlar, dereotu, maydanoz limon ve sarımsak gibi besinler kullanın.

*Çocuklarınızda yemeklerine tuz ekleme alışkanlığı gelişmemesi için sofranızdan tuzu ve tuzlu sosları kaldırın.

*Hazır besinleri satın almadan etiketini mutlaka okuyun ve daha az tuz içerenleri tercih edin.

*Turşu, konserve, salamura yaprak, zeytin ve peynir gibi besinleri tüketmeden önce mutlaka suyla yıkayın ya da suda bekletin. Daha fazla taze sebze ve meyve tüketin.