Mehmet Atalay Kimdir?

    1965 yılında Trabzon, Of’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden başarıyla mezun oldu. Meslek hayatına Trabzon Karadeniz Gazetesi’nde başlayan Mehmet Atalay, Son Havadis, Tercüman ve Milli Gazete’deki gazeteci-yazarlık görevlerinden sonra, Zaman Gazetesi’nde spor müdürlüğü yaptı. 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Etkinlikleri Genel Müdürlüğü görevine başladı ve bu görevi 2000 yılına kadar sürdürdü. Genel Müdürlük görevinin yanı sıra, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Spor Danışmanlığı görevini de yürüttü. 2000 yılında Yeni Şafak Gazetesi Genel Müdürlüğü görevini üstlenen Atalay, 2003 yılında başladığı Başbakan Başmüşavirliği’nin ardından Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne atandı. Genel Müdürlüğü süresince, Merkez Danışma Kurulu Başkanlığı, İstanbul Olimpiyat Hazırlık ve Düzenleme Kurulu As Başkanlığı, TMOK Yönetim Kurulu Üyeliği, Olimpiyat İcra Kurulu Başkanlığı ve Türkiye Paralimpik Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 24.02.2003 – 01.12.2008 arasında 6 yıl başarıyla yürüttüğü Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü görevinden, 6. Spor Şurası ile jübilesini yaparak ayrılan Mehmet Atalay, Başbakan Başmüşaviri ve Uluslararası Spor Organizasyonları Başkoordinatörü olarak ülkeye ve spora hizmet etti. 15 Aralık 2009 tarihinde Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü görevine atandı. Türkiye Spor Yazarları Derneği, Türkiye Futbol Adamları Derneği, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Basın Konseyi, İstanbul Gazeteciler Derneği ve Dünya Spor Yazarları Birliği üyesi (AIPS kartı sahibi) olan Atalay, IOC’nin (Uluslararası Olimpiyat Komitesi) en büyük ödüllerinden biri olan ‘Sport and Youth’ (2008 Spor ve Gençlik Ödülü) ile Avrupa Fair-Play Ödülü’ne sahip (2007), Türkiye’nin ilk ve tek Genel Müdürü olma unvanına sahiptir. Mehmet Atalay, evli ve 4 çocuk babasıdır.

      Yalova basınıyla, sabah Uygulama Otel’de bir araya gelen Atalay, Yalova Gazeteciler Cemiyetine yaptığı ziyaretin ardından, Yalova Halk Eğitim Konferans Salonu’nda, ‘’Sosyal Medya ve İnternet" konulu konferans verdi.

    Yalova basınıyla, sabah Uygulama Otel’de bir araya gelip, karşılıklı istişarelerde bulunduğunu söyleyen Atalay, ‘ Yalova’nın geleceğinde medyanın rolü nerede olabilir, onu tartıştık. Şimdi de ‘Sosyal Medya ve İnternet’ konulu konferans vereceğim’ dedi.         

    Atalay, Sosyal Medya'nın dünü, bugünü, geleceği, sosyal medya da güvenlik, uygulamalar, sosyal medyanın hayatımıza etkileri, örnekleri ve sosyal medya uzmanlığı ve kariyeri hakkında bilgiler verdi.

     Basın İlan Kurumu hakkında bilgi veren Atalay, ‘Basın ilan kurumu 1961 yılında kurulan bir basınla ilgili hem eğitim veren hem basın ahlak kurallarını şekil açısından denetleyen ve vasıflı gazetelere resmi ilan veren bir kurumdur’ dedi.

      Atalay, ‘Basın İlan Kurumu olarak, intermet medyasının hem sorunlarının çözümünde hem onlara yeni haklar verilmesinde hem çalışanlarının gazeteci kabul edilmesinde biz de Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğümüz gibi, Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç'ın başkanlığında yapılan çalışmalara destek veriyoruz. İnternet medyasının kamu reklamlarından faydalanması için çalışmalar yapıyoruz. Bunların denetiminin sağlanabilmesi için de bir takım önlem alınması gerekiyor. Her önüne gelen bir site kurup toplumun huzurunu bozacak şekilde, kişilere saldıracak şekilde habercilik yaparsa tedbirler neler olabilir, bunlar üzerinde çalışılıyoruz."Dedi.

      Basın bir şeyi yazarsa o karşılıksız kalmaz diyen BİK Genel Müdürü Mehmet Atalay, "Ulusal gazetelere manşet olabilirseniz başarılısınız. Sizin merkez medyadan, ulusal medyadan hiç eksiğiniz yok. Haber yaptıkça büyüyeceksiniz. Onu yapmanın yolu da her gün daha iyiye en iyiye gitmek. Anadolu'nun en ücra köşesindeki yerel medya kuruluşları da artık ulusal reklamlardan destek görüyor. Turkcell yerel medyayı destekleyecek birim oluşturdu. Siz eğer tüketiciye, okuyucuya ulaşabilirseniz firmalar size reklam verir. Yalova’ya geldiğimde başka yerlerdeki yerel gazeteleri anlattım ancak sizi de başka yerlerde anlatacağım siz de o gazeteleri çıkartacaksınız. Her gazetenin arkasında büyük bir emek var’ dedi.

     Daha sonra, Yalova AK Parti İl Başkanı Mustafa Pehlivan ve Yalova Belediye Başkan Vekili Kasım Avar, Atalay’a hediye takdim ettiler.

Konferansın ardından Atalay, Pendik feribotuyla Yalova’dan ayrıldı.

Haber Foto: Gamze Yüksel