1930’lu yıllarda bizzat Atatürk’ün emriyle diktirilen çınar ağaçları bakıma alındığını söyleyen Tezcan,’ 13 kilometrelik yolun her iki yanına 10 metrede bir dikilen ağaçlar dikildiği dönemde içinden geçtiği köylerde köylülere zimmetlenmiş bakımları tek tek köylülerce yapılmıştı. Geçen zaman içinde bir kısım ağaçlar kendiliğinden kurumuş, bir bölümü ise barajın altında kalmıştı.

    Kadıköy Belediyesi Belde sınırları içinde kalan çınar ağaçlarına sahip çıktı. Eksik ağaçların yerine yenisini eken belediye eski ağaçlarla birlikte diplerine bakım yaparak çimlendirme çalışmalarını sürdürüyor. Her gün sulanan çimlendirme alanında çimler büyüdüğünde yola ayrı bir güzellik katacak. Belediye Başkanı Mehmet Şahin,  yolun bir yanında sürdürülen bu çalışmaların yolun diğer yanında gerçekleştirilecek olan tretuvar çalışmalarının bitirilmesiyle diğer tarafta da bakım, çiçeklendirme ve çimlendirme çalışmasına başlanacağını duyurdu’dedi.

    Çevrenin korunması ve güzelleştirilmesi adına yapılacak her çalışmaya destek verdiklerini ve bu çabasından dolayı Kadıköy Belediye Başkanı Mehmet Şahine teşekkür ettiklerini söyleyen TEMA Yalova İl Temsilcisi Faruk Tezcan “Kadıköy Belediyesi’nin bu çalışması örnek teşkil etmelidir. Yol boyunca kimin evinin önünden geçiyorsa o vatandaşları. Ayrıca özellikle sonbaharlarda yangın tehlikesine karşı yol boyunca biriken kuru çınar yapraklarının yakılmaması için azami dikkatin gösterilmesi gerekmektedir. Bu yolun etrafındaki çınarların yarattığı güzellikten faydalanmak istiyorsak sahiplenmeliyiz” dedi.