Gazi Mustafa Kemal’in Yalova’ya gelişinin yıldönümü sebebiyle ilk olarak 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Belediye Başkan Vekili Arif Oktay Tunç, Başkan Yardımcısı Naim Ardıç ve vatandaşların katılımıyla ‘Atatürk ve Yalova’ konulu fotoğraf sergisi açıldı. Sergide o döneme ait fotoğraflar vatandaşların beğenisine sunuldu.

Programın ikinci bölümü ise akşam yapılan etkinliklerle devam etti. Başkan Vekili Arif Oktay Tunç, Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Umut Güçlü’nün de iştirak ettiği programda; Atatürk’ün sevdiği şarkılar eşliğinde ‘Atatürk ve Yalova’ konulu slayt gösterileri ve belgesel yayınlandı. Gece, Kent Müzesi duvarına ‘Atatürk ve Bayrak’ temalı lazer sunumuyla son buldu.

ADD İle Yürüyen Köşk’te program düzenledi

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kentimize ve dünyaya bıraktığı en büyük miraslardan biri olan Yürüyen Köşk’te de programlar devam etti. Yalova Belediyesi’nin destekleriyle Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)’nin düzenlediği etkinlikte protokol konuşmalarının yanı sıra hologram gösterisi yapıldı.